Röplabda: Könnyed BRSE-bemutatkozás a Gödöllő ellen – galéria

Sikeresen mutatkozott be a bajnokságban a Linamar-Békéscsabai Röplabda SE. A jelentősen átalakított címvédő kispadján győzelemmel debütált Alberto Salomoni, miután a csabai lányok 3-0-ra győzték le a Gödöllő együttesét.

 

Linamar-Békéscsabai Röplabda SE – Penta Gödöllői RC 3:0 (10, 17, 17)
Békéscsaba, 1500 néző. V.: Bodrogi, Csizmarik.

Békéscsaba: Petőváry 9, Dobi 7, Ludmán 4, Kosekova 4, Mlinar 17, Pekárik 6. Cs.: Molcsányi (liberó), Szpin. Vezetőedző: Alberto Salomoni.
Gödöllő: Horváth P. 7, Lakatos 3, Széles 4, Tóth Bagi, Vecsey 4, Tettamanti 2. Cs.: Nagy Zs., Kovács A. (liberók), Nagy K. 2, Lutter 4, Hackl 3, Nagy A. Edző: id. Grózer György.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 5:1, 8:5, 13:8, 21:9. 2. szett: 4:2, 10:3, 15:7, 22:14. 3. szett: 2:4, 5:6, 7:6, 16:12, 23:14.

A csabaiak keretében ott voltak az Európa-bajnokságról visszatérő játékosok, köztük a friss csapatkapitány, Dobi Edina is. Szpin Renátát ezúttal nem liberóként nevezte a csabai mester, Bodnár Dorottya pedig műtétje után még nincs készen a játékra.

Szépen megteltek a városi sportcsarnok lelátói, hiszen öt hónapos szünet után láthattak újra tétmeccset a BRSE fanatikusai, akiknek nem is kellett csalódniuk. Miután felvonták a negyedik bajnoki címet jelképező zászlót, a házigazdák gyorsan harcba indultak az ötödikért. Molcsányiék nagyon jó rajtot vettek, pillanatok alatt elhúztak 5-0-ra. Ezután a gödöllőiek is ébredeztek, a strandröplabda bajnokokkal, Lakatos Enikővel és Lutter Eszterrel fellépő vendégek 9-8-ra zárkóztak. Innen újabb lendületet vettek a hazaiak, akik Lucija Mlinar és Petőváry Panni vezetésével egy 10-1-es rohamot produkáltak. A Gödöllő ebben a szakaszban nem tudta megfékezni Ludmán Rékáékat, a játék minden elemében jobb volt a BRSE és magabiztosan hozta az első szettet (25:10, 1-0).

A második játszmában is a horvát válogatott Mlinar vette kezébe az irányítást, pillanatok alatt elhúzott a Csaba. A hazai kispadnál talán csak a több elrontott nyitás miatt szomorkodhatott Alberto Salomoni. A vendégek vezetőedzője, Grózer György hiába kért időt, nem tudott sokkal közelebb lépni a Pest megyei gárda. A csabaiak a harmadik játszmalabdájukat értékesítették, így kétszettes előnyre tettek szert (25:17, 2-0).

A harmadik felvonás első két pontját ugyan a hazaiak szerezték, de ezután hibák csúsztak a nyitásfogadásokba, így 4-2-re fordított a Gödöllő. Alberto Salomoni gyors időkérése használt a hazai lányoknak, 7-6-nál már csabai vezetést mutatott az eredményjelző. Ebben a játszmában is folyamatosan növelte a különbséget a házigazda, a Tálas Zsuzsanna helyére érkező Barbora Kosekova is előhúzott egy kiváló nyitássorozatot. A BRSE sikere nem forgott veszélyben, a második meccslabdát értékesítette a címvédő, így mintegy 70 perc alatt megnyerte első bajnoki mérkőzését (25:17, 3-0).

Alberto Salomoni együttesének nincs sok ideje a pihenésre, hiszen kedden az olasz Conegliano ellen a Bajnokok Ligája-selejtezőjében is bemutatkozik a csabai gárda.

A BRSE-Gödöllő mérkőzés összefoglalóját a hétfőn 20.20-tól a Kezdőkör című sportmagazinban láthatják, míg a teljes mérkőzést szintén hétfőn, 21 órától mutatjuk meg a 7.Tv-n.

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,