Röplabda: Kétszettes hátrányból nyert, továbbra is veretlen a BRSE

2021. november 12. 21:06 | Kovács Dávid

A Swietelsky Békéscsaba ugyan elveszítette az első két szettet a találkozót szintén 100 százalékos teljesítménnyel váró Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen, de előbb egyenlített, majd több mint két óra játék után 3-2-re diadalmaskodott.

Swietelsky-Békéscsaba – Szent Benedek RA 3:2 (-18,-19, 25, 22, 8)

Békéscsaba, 550 néző. Vezette: Adler, Soltész.

BRSE: Najdic, Glemboczki 19, Zólyomi 6, Drpa 27, Klisura 5, Strunjak 8. Csere: Molcsányi (liberó), Karhu 5, Kornienko 3. Vezetőedző: Tóth Gábor.

SZBRA: Bleicher R. 2, Savovic 14, Koprivica 16, Stijepic 14, Kiss G. 11, Jimerson 14. Csere: Fáth, Baksa (liberók), Vacsi 1, Iosia, Szerényi, Lekic 1. Vezetőedző: Dejan Desnica.

A csabai együttesből ezúttal is hiányzott a sérült Pekárik Eszter, a hétközi kupasiker után pedig Molcsányi Rita és Sara Najdic is visszakerült a kezdőbe.

A hazaiak gyengén kezdték a mérkőzést, a lendületes fürediek pedig magukhoz ragadták a vezetést, amelyet az első szettben ki sem engedtek a kezükből. Tóth Gábor 12-8-as, majd 18-14-es hátrányban is időt kért, de a felzárkózás nem sikerült, így a Szent Benedek Tia Jamerson és Natasa Savivic remeklésével meg is nyerte a nyitó játszmát (18-25).

 

A Szent Benedek az első két szettben remekül játszott (Fotó: Kuti István)

A Szent Benedek az első két szettben remekül játszott (Fotó: Kuti István)

 

A fordulást követően sem változott a játék képe, a hazaiak számos ki nem kényszerített hibát vétettek, a cserék sem segítettek. A Szent Benedek eközben magas szinten teljesített, magabiztosan menetelt a szettgyőzelem felé, amelyet el is ért (19-25).

A harmadik játékrész igazi drámát hozott: a csabaiak lassan, de játékba lendültek és kevesebbet hibáztak, a csereként beálló feladó Anastasia Kornienko és a finn Salla Karhu is folyamatosan javult, utóbbi főként jó nyitásiokkal jelentkezett. A vendégek ötpontos hátrányból, 18-13-as hátrányból zárkóztak fel, sőt, három mérkőzéslabdáig is eljutottak. A csabaiak viszont nem adták fel, bár volt olyan hazai drukker, aki már a kabátját vette… Haza azonban mégsem indult, Marta Drpa extra megoldásaival fordított, majd Glemboczki Zóra blokkja után szépített a házigazda (27-25).

Ez a részsiker kellő lendületet adott a negyedik etapra, amelyben a fürediek visszaestek, talán a csalódást keltő játszmabefejezés is rányomta a bélyegét a játékra. Amíg a vendégek kulcsjátékosai többet hibáztak, a hazai együttes nyitásfogadása feljavult, így kiegyenlítettek a szettek állását (25-22).

 

A csabaiak 0-2-ről fordítottak (Fotó: Kuti István)

A csabaiak 0-2-ről fordítottak (Fotó: Kuti István)

 

Az ötödik, mindent eldöntő szettben már nem hagyott kérdést a Békéscsaba, határozottan folytatta a mérkőzést, a vendégekben pedig nem maradt erő a győzelemhez. A Swietelsky-Békéscsaba több mint kétórás csatában megőrizte veretlenségét az Extraligában és átvette a vezetést a tabellán (15-8).

Tóth Gábor együttese jövő hét szerdán a lengyel Lódz otthonában elkezdi a szereplést CEV Kupában is, majd három nappal később a Kaposvár otthonában folytatja a bajnokságot.

 

Mestermérleg

Tóth Gábor: Nagyon nehezen indult az este, megmondom őszintén, hogy meg is lepődtem. Pontatlanok voltunk, a kivédekezett labdáinkból szinte egyet sem tudtunk értékesíteni. Ezt követően szépen lassan megtaláltuk azt a csapatot, aki le tudja győzni a Füredet. Ezúton gratulálok nekik is, bebizonyították, hogy nem véletlenül állnak a tabella második helyén!

Dejan Desnica: Nagyon kemény mérkőzést játszottunk a magas szinten röplabdázó Békéscsaba ellen. Mi egy formálódó és új csapat vagyunk, új és nagyon jó lehetőségekkel. A szezon feléhez közeledünk, sokat fejlődtünk, de még hosszú út van előttünk. Az első két szettben nagyon jól játszottunk, a harmadik szettet meg tudta nyerni a BRSE, ami átlendítette őket és egyre jobban játszottak. Nekünk nincs más dolgunk, mint meccsről-meccsre jobban játszani. A hazai közönség remek hangulatot teremtett és ez is komoly segítség volt a csapatuknak.

 

Galéria

További programok »

FEL