Röplabda: Hozta a kötelezőt a BRSE

A CEV Kupa sikere után újra hazai porondon kellett bizonyítania Alberto Salomoni játékosainak. A mérkőzés előtt ez nem tűnt azért nehéz feladatnak, hiszen a szombathelyiek eddig a bajnokságban nem nagyon remekeltek, tekintettel arra hogy nem sikerült még győzniük. Igaz, a Magyar Kupában kiejtették azt az Újpestet, amely bajnokin legyőzték a bajnokot.

 

Linamar – Békéscsabai Röplabda SE – Haladás VSE 3:0 (14, 7, 18)
NB I-es női bajnoki röplabda mérkőzés. Békéscsaba, 1100 néző. Vezette: Nagy Lajos, dr. Árpás.

Az eredmény alakulása: I. szett: 8:3, 16:6, 21:8. II. szett: 8:3, 16:7, 21:7. III. szett: 8:7, 16:13, 21:14.

Békéscsaba: Kosekova 2, Ivanovic 16, Mlinar 15, Bodnár 8, Fresco 10, Pekárik 3. Csere: Molcsányi, Szpin (liberók) , Petrenkó, Szedmák 2, Ludmán 1. Vezetőedző: Alberto Salomoni

Haladás: Bagyinka, Parazdik 5, Kinser 7, Kalman 5, Pető 4, Rejlic 3. Csere: Zoltán (liberó) , Farkas, Dancsecs. Edző: Mucsi Péter

Nem sokáig vacilláltak a csabai lányok, hamar az ellenfél tudtára adták, ezen a napon nem születik majd csoda. Rögtön a találkozó elején sikerült magukhoz ragadni a kezdeményezést, nagy előnyre tettek szert. A vendégek mestere előbb 8-3-nál, majd 10-3-nál kért időt, de ez sem segített. A BRSE-játékosok számára ujjgyakorlat volt ezúttal a játék, nem engedték semmilyen szinten kibontakozni ellenfelüket. 22-9-es állásnál az volt a kérdés, hogy ki tud-e jönni a tízből a vendég együttes. Nos, végül sikerült nekik, 14 pontot gyűjtöttek, de emiatt senki sem bánkódott, negyedóra leforgása alatt megvolt az első játszma (1-0).

A szépszámú hazai közönség, mintegy 1200 drukker szokás szerint remek hangulatot teremtett a csarnokban, a másodosztályból frissen feljutott dunántúli csapatnak még valószínűleg ezt a közeget is szokni kellett. A második játék elején igenis büszkék lehetnek magukra, mert jobban tudták kezdeni ezt az etapot, mint a BRSE. Ezzel azonban el is lőtték az összes puskaporukat… Alberto Salomoni azoknak is játéklehetőséget adott, akik eddig kevesebbet játszottak, de az ő beállásuk után sem változott a játék képe, bizonyítva azt, hogy mindenkire lehet számítani éles helyzetben is. 14-7-nél Ivanovic ment a nyitóhelyre és már nem is vette el tőle ezt a lehetőséget senki! Egy ritkán látható, parádés sorozatot produkált, 25-7 és 2-0 állt az eredményjelzőn.

A harmadik szett hozta a kisebb meglepetést, ekkor ugyanis jól tartotta magát a vendég együttes, a játszma közepén mindössze két pont volt a különbség (15-13). Ekkor azonban robbantott a hazai csapat, Mlinar újra “tarthatatlannak” bizonyult, és 20-13-nál már nem volt nyitott kérdés. Az ekkor kialakult hét pontos különbség lett a végén is (25-18, 3-0).

Ezúttal egy jó közepes teljesítmény is elég volt a BRSE-nek ahhoz, hogy nagyon magabiztosan, szettveszteség nélkül két vállra fektesse ellenfelét. Látszott, hogy a csapatban van még tartalék, és ez mindenképpen biztató a közeljövőre nézve.

 

 

 

Megosztás:

Címke: , , , ,