Röplabda: Helytállt a Csaba, de a Casalmaggiore magabiztosan nyert

Újabb sztárcsapat érkezett Békéscsabára! Az izraeli Maccabi Haifa együttesét búcsúztató csabai lányok ellenfele a 2016-os Bajnokok Ligája-győztes olasz Pomi Casalmaggiore volt a városi sportcsarnokban. A CEV Kupa nyolcaddöntőjének első összecsapásán jól kezdett a magyar bajnok, azonban a rutinosabb olaszok játékba lendültek és magabiztos 3-0-s győzelmet arattak.

 

Linamar-BRSE – Pomi Casalmaggiore (olasz) 0-3 (-20, -14, -15)

Békéscsaba, 1900 néző. CEV Kupa-nyolcaddöntő, 1. mérkőzés. Vezette: Maia, Nesterenko (portugál, orosz).

Linamar-BRSE: Mlinar, Dobi, Kosekova, Ivanovic, Pekárik, Fresco, Molcsányi (liberó). Csere: Szpin, Bodnár, Petrenkó.

Casalmaggiore: Martinez, Stevanovic, Drews, Starcevic, Guiggi, Lo Bianco. Csere: Sirressi (liberó), Balkestein-Grothues, Zago, Rondon.

Közel kétezer szurkoló előtt indult útjára a labda, majd pillanatokkal később Dobi Edina szerezte az első pontot. Az elejét megnyomta a Csaba, Kosekova és Ivanovic ászokkal terhelte meg a vendégek térfelét (5:2). Az olaszok erejét először a 202 (!) centiméter magas, dominikai Martinez mutatta meg két jó akcióval. Mindez nem szegte a kedvét a házigazdának, Fresco bombája után már időt is kért Cristiano Lucchi (7:4). A hazaiak egymást múlták felül, Molcsányi, Dobi és Pekárik remeklésével tartotta a vezetését a házigazda (13:10). Látszott a vendégeken, hogy komolyan veszik az összecsapást, minden apró pontnak nagyon örültek, főként akkor, amikor összejött az egyenlítés (15:15). Az itáliai gárda a vezetést is átvette, 20:17-es hátránynál már a hazaiak olasz mestere hívta magához játékosait. A kérdés az volt, van-e visszaút az első szett végén? Ivanovic ugyan faragott a hátrányból, de az amerikai Drews balkezes ütéseivel szemben nem nagyon volt ellenszer. Az olaszok öt játszmalabdát harcoltak ki, majd a másodiknál Fresco rontott, így a Casalmaggiore szerzett vezetést (20:25, 0-1).

 

Csabai hibák után jött az olasz lendület

 

A fordulás után a vendégeké volt az első pont, majd Ivanovic révén minimális csabai előnyt regisztrálhattunk (3:2). Az olaszoknál a hazai kiválóságok is megmutatták rutinjukat, a 39 éves Lo Bianco és Guiggi is bemutatkozott a csabai közönségnek (6:8). Alberto Salomoni hárompontos hátrányban kért időt, de Fresco nem talált vissza a pontszerzők útjára, így az olaszok előnye nőtt (6:11). A csabaiaknál több hiba csúszott a játékba, főként ebből élt a Pomi (7:14). Az amerikai Drews ezúttal egy ásszal jelentkezett, magabiztos vezetést alakítva a második technikai szünetre (9:16). Nagyot dolgozott a BRSE a pályán, de bizonyos helyzetekben a szerencse is elpártolt a házigazdától. Fresco éledezett ugyan, viszont az olaszok tartották a különbséget (13:19). A Casalmaggiore lassan élvezni kezdte a játékot, ami tíz szettlabdát jelentett, majd magabiztos 2-0-s vezetést hozott (14:25, 0-2).

 

Küzdött a BRSE, de az olaszok nyertek

 

Martinez kiváló szervái vezették be a szettet, amivel gyorsan előnyt szereztek a vendégek (0:3). A csabai szurkolók nem halkultak, de az itáliak nem nagyon fékezték le a tempót, 7:2-es hátránynál Alberto Salomoni újra időkéréssel próbálkozott. Úgy tűnt, a hazaiak egy kissé hitüket vesztették, amikor pedig jött egy jó megoldás, rögtön érkezett egy rontott nyitás is mellé (8:13). Visszajött három pontra a Csaba, ekkor azonban újra a Casalmaggiore volt soron, Salomoni mester pedig megint időt kért (10:15). Drews – mint ahogy az egész meccsen – a harmadik szettben sem akart hibázni, Guiggi szervájánál pedig a háló is az olaszokkal volt (14:21). A vendégeknél a cserepadról beszállva is jó megoldások jöttek, a fiatal Petrenkó ellen viszont két hibát is fújt a játékvezető. Az első meccslabdánál az olaszok szerb csapatkapitánya blokkolt, így a Casalmaggiore megérdemelt sikert aratott (15:25, 0-3).

A drukkerek mindenesetre vastapssal köszönték meg a csabaiak teljesítményét, akiknek leginkább az első játszmában volt esélyük. Az olaszok azonban fordítottak, majd játékba lendültek, amire nem érkezett hazai válasz. A párharc visszavágóját február 7-én rendezik Olaszországban.

 

Megosztás:

Címke: , , , , ,