Röplabda Eb: Agresszív és fókuszált játékkal készül a magyar csapat

A végéhez közeledik a női röplabda-válogatott közel öt hónapos Eb-felkészülése. A lányok szerdán már utaznak Bakuba, majd pénteken már pályán lesznek az azeri válogatott ellen, amellyel szemben a nyitások mellett a jó blokk- és mezőnyvédekezés lesz a döntő Tálas Zsuzsanna szerint, aki Bokorné Liliom Ritával értékelt az M4 Sport7fő című műsorában.

Külföldön bevett szokás, hogy ilyen sok időt tölt együtt egy-egy válogatott az adott világverseny előtt, ám a mieinknek most először adatott ez meg. A csapat játékosa, Bokorné Liliom Rita is jó ötletnek tartja a hosszú közös munkát, de azért örül, hogy már látják a végét.

– Nagyon jó érzés volt most már nemcsak Európában megméretni magunkat, hanem világszerte is – fogalmazott a World Grand Prix-ről Bokorné Liliom Rita, aki az első két csoportmeccsen segítette a magyar csapatot.

A fehéroroszországi felkészülési tornán már a taktikára helyezték a hangsúlyt a lányok, szinte minden nap videóznak is, főleg az azeri válogatottra készülnek, hiszen azt a meccset érzik leginkább nyerhetőnek. Tálas Zsuzsanna hozzátette azt is, hogy a sérülések nem könnyítik meg a lányok felkészülését, de ennek ellenére igyekeznek pozitívak maradni.

– A taktika a nagyon jó nyitásokon alapszik, illetve blokk- és mezőnyvédekezésen – árulta el a Békéscsabáról Lengyelországba igazoló feladó.

A magyar csapatnak 22-én, pénteken kezdődik az azeriek elleni meccsel. Két éve már sikerült legyőzni a mostani kontinenstorna házigazdáját, és erre készülnek a mieink most is.

A világbajnoki selejtezőket ugyan még a tévében követte Tálas Zsuzsanna, ám most már ő is a csapattal edz. A válogatott feladója a képernyőn keresztül is érezte, hogy jót tett a kevesebb nemzetközi rutinnal rendelkező játékosoknak a hosszú felkészülési időszak, ráadásul eredmények is párosultak e mellé.

A válogatott kerethez csatlakozott a korábbi BRSE-játékos Czina Kata is, aki jelenleg az UTE centere. A magyar csapatban szintén ott van a nyáron BRSE-től távozó Soós Nikolett és Szakmáry Gréta, valamint a csabai nevelés, továbbra is a bajnoknál játszó Szpin Renáta, valamint a nyáron Békéscsabára igazoló Dobi Edina is.

 

A magyar válogatott kerete:

Bleicher Réka, Tálas Zsuzsanna (feladók), Czina Kata, Dobi Edina, Nagy Eszter (centerek), Dékány Bernadett, Liliom Rita, Soós Nikolett, Szakmáry Gréta, Török Kata, Villám Lilla (ütők), Szpin Renáta, Tóth Fruzsina (liberók)

 

Forrás: m4sport.hu

Megosztás:

Címke: , , , , ,