Női röplabda Eb - A horvát és a fehérorosz csapat is legyőzhető

2021. augusztus 23. 14:30 | behir.hu

A magyar női röplabda-válogatott kulcsemberei szerint a horvát és a fehérorosz csapat is verhető az Európa-bajnokságból hátralévő két csoportmérkőzésen.

Az egy győzelemmel és két vereséggel álló nemzeti csapat az első napon remek teljesítménnyel 3-1-re nyert a szlovák válogatott ellen, majd 3-2-re kikapott Svájctól, vasárnap pedig a végső sikerre is esélyes olasz csapattal szemben 3-0-ra maradt alul.

– Eddig nagyon jól dolgozott a csapat, minden mérkőzésen kiadtuk magunkból a maximumot. Hátravan még két találkozónk, ahol ugyanez a célunk – fogalmazott a hétfői szünnapon Tóth Fruzsina liberó. A bajnok és kupagyőztes Fatum-Nyíregyháza 21 éves játékosa elmondta, nagy lehetőség számára, hogy első számú liberóként szerepelhet a kontinenstornán, és eddig úgy érzi, élni tudott a lehetőséggel.

– Az idősebb játékosok sokat segítenek abban, hogy ne stresszeljek túl egy esetleges hibát. Próbálom minden percét kiélvezni annak, hogy itt lehetek, és úgy gondolom, az eddigi három mérkőzésen sikerült helytállnom. Bízom abban, hogy a következő kettőn is így lesz – tekintett előre Tóth. A soron következő ellenfelekkel – a veretlen házigazdákkal és a fehéroroszokkal – kapcsolatban kiemelte, az Európa-ligában egyszer mindkettőt sikerült legyőzni úgy, hogy a kulcsemberek közül Pallag Ágnes, Szakmáry Gréta és Király-Tálas Zsuzsanna is hiányzott.

– Ha akkor meg tudtuk őket fogni, most is képesek leszünk erre – mondta optimistán a liberó.

Fotó: Koncz Márton/Magyar Röplabda Szövetség

 

Pallag Ágnes a 2015-ös után második Európa-bajnokságán vesz részt, ugyanis makacs sérülése miatt az előző két kontinenstornát ki kellett hagynia. Kifejtette, az első mérkőzés előtt épp ezért kicsit izgult is, de nagyon örül, hogy itt lehet ismét a válogatottal. Az eddigi zadari történésekkel kapcsolatban megjegyezte, szerinte a magyarok a legrosszabb menetrendjük azáltal, hogy sorozatban három mérkőzést kellett játszaniuk, majd egy szünnap után megint egymás után két találkozó vár rájuk.

– Mentálisan sokat kivett belőlünk a folyamatos kiabálás, a küzdés és az, hogy nem ismerünk elveszett labdát. Ilyen sorozatterhelés után örülök, hogy kicsit pihenhetünk, mert szükségünk van erre, hogy ugyanolyan elánnal tudjunk belemenni a soron következő találkozókba is – fogalmazott a németországi Suhlban légióskodó ütőjátékos. Mint mondta, a horvátok fizikailag erősebb felépítésűek és magasabbak náluk, ráadásul letisztult röplabdát játszanak, így biztosan nem lesz könnyű dolgunk.

– Abban az esetben viszont, ha a taktikát betartva játszunk, és mezőnyben össze tudjuk szedni azokat a labdákat, amiket össze kell, akkor biztos, hogy lesz esélyünk ellenük. Remélem, ugyanúgy, ahogy a szlovákok ellen, ezúttal is sikerül kiküszöbölni a hibákat – emelte ki Pallag, aki a tavaszi selejtezők során kényszerűségből feladóátló poszton játszott. Ezzel kapcsolatban azt mondta, akkor ott segítette a válogatottat, ahol szükség volt rá, de mivel a klubcsapataiban egész évben négyes ütőként játszik, egyáltalán nem bánja, hogy Jakub Gluszak szövetségi kapitány ismét ezen a poszton számít rá.

A jelenleg harmadik magyarok kedden 17 órától a horvátokkal találkoznak, szerdán 18 órától pedig a fehéroroszok ellen zárják a csoportkört. A hatosokból a legjobb négy jut a nyolcaddöntőbe a 24 válogatottat felvonultató, bolgár, horvát, szerb, román közös rendezésű tornán, amely jövő szombatig tart.

Forrás: MTI

Galéria

További programok »

Itthon

Beporzók napját is tartottak a Ligeti vásár és Ökobörzén

A megszokottól eltérően a hónap első szombatján tartották meg a a Ligeti Vásár és Ökobörzét a Körösök Völgye Látogatóközpontban. A kistermelők és kézművesek portékái mellett a helyi lakosok garázsvásárán is lehetett válogatni. A gyermekeket a méhecskék tevékenységének fontosságát hangsúlyozó kézműves foglalkozásokkal várták.
16:11
FEL