Röplabda: Csabai éremeső Szegedről

2017. november 14. 19:08 | behir

Novemberben már hagyomány, hogy a BRSE utánpótlás csapatai Szeged felé veszik az irányt, hogy az ország egyik legnagyobb seregszemléjén, a Markovics Endre Emlékversenyen szerepeljenek.

A Békéscsabai Röplabda SE az egyesület nevéhez és hagyományaihoz méltón, a legnépesebb különítménnyel vett részt a két napos rendezvényen, hiszen több mint 120 röplabdás palánta tizennyolc csapatban kilenc edző kíséretével képviselte a viharsarkiakat. Hogy ez milyen nagy szám, annak igazolásaként álljon itt egy adat: az UTE és a Vasas volt a BRSE mögött a résztvevő csapatok számát tekintve a második 9-9 csapattal. Az idei tornán egy aranyérem, egy ezüstérem és két bronzérem, valamint számtalan értékes helyezés jutott a csabai csapatoknak.

 

Két érem a legkisebbeknél

 

A legkisebbek versenyében öt csapattal szerepelt a BRSE, ebből két formáció is eljutott a legjobb négyig, ahol két Vasas-csapat várt az elődöntőben rájuk. Hatalmas csatákban Sinkáné Kiss Anikó lányai nyertek, míg Pelle Mira tanítványai éppen csak lecsúsztak a döntőről, így az a furcsa helyzet állt elő, hogy az arany- és a bronzéremért is BRSE-Vasas mérkőzéseket rendeztek. A döntőben, a 25 pontig tartó harmadik szettben két ponttal nyertek a fővárosiak, míg a bronzérmet kicsit könnyebben szerezték meg a csabaiak, így itt egy ezüst- és egy bronzéremmel gazdagodott az egyesület. Az életük első versenyét vívó többi csapat is kiválóan helytállt, mindenki nyert szettet, sőt, meccseket is! A BRSE 4-es és 5-ös csapatában például még olyan kislányok szerepeltek, akik két év múlva is még ebben a korosztályban játszanak! A megmérettetés végén Fürj Nóra és Gajdács Lina különdíjat is kapott.

 

Szupermini (U-11), 24 csapat. Eredmények:

  1. helyezett: BRSE2: Nagy Emese, Hermeczi Bernadett, Kuba Boglárka, Gajdács Lina, Stefanik Nikol, Makra Jázmin. Edző: Sinkáné Kiss Anikó. 3. helyezett: BRSE1: Fürj Nóra, Fekete Ramóna, Nánási Zoé, Tóth Lilien, Lovas Noémi, Csatári Zsanna. Edző: Pelle Míra. 12. helyezett: BRSE3: Liker Boglárka, Benkő Dorka, Czégény Rozi, Suti Tünde, Tomasovszki Dóra, Fekete Boglárka, Lovász Hanna. Edző: Sinkáné Kiss Anikó. 22. helyezett: BRSE4: Baji Panni, Bálint Réka, Borbola Boglárka, Erdős Dalma, Kovács Flóra, Medovarszki Zsófia, Puskás Dóra, Tóth Anna. Edző: Kocziha Mariann. 24. helyezett: BRSE5: Eitel Zsófia, Huszár Kamilla, Kocsondi Sára, Laczó Míra, Szabó Zsófia, Szalóki Vanda, Szikora Rebeka, Varga Noémi, Vozár Tünde. Edző Kocziha Mariann

 

Értékes tapasztalatokkal nyolcadik hely

 

Ahogyan az szokás, ebben a korosztályban már két kategóriában versenyezhetnek a gyerekek, hiszen itt egy év korkülönbség már rengeteget számít. Az alap kategóriában szereplő csabai csapatok többségükben 2006-os születésűek voltak és a legtöbbjüknek ez volt élete első mini korosztályú versenye. Az éremszerzés itt még nem sikerült, de a BRSE2 a legjobb nyolcig verekedte magát, ami kiváló eredménynek számít az első versenyen.

 

Mini (U-13) alap csoport, 43 csapat. Eredmények:

  1. helyezett: BRSE2: Katics Kitti, Melis Zsófia,Tuska Brigitta, Popa Gréta, Hajdú Réka, Tomasovszki Anna, Tóth Adrienn, Schneider Vanessa. Edző: Nagy Attila, Fésüs Erzsébet. 12.helyezett: BRSE4: Knyihár Boglárka, Krajcsó Emese, Harmati Helga, Benkó Dóra, Podmaniczki Virág, Valastyán Zoé. Edző: Pelle Míra. 18.helyezett: BRSE6: Szkaliczki Viktória, Erdei Kinga, Varga Noémi, Husvéth Fanni, Korcsok Karolina. Edző: Pelle Míra. 25. helyezett: BRSE3: Lenkefi Lina, Nagy Anna, Árvay Kira, Boldis Natália, Petrovszki Enikő, Bartolák Annabbella, Zahorán Zita. Edző: Fésüs Erzsébet. 30. helyezett: BRSE8: Lázár Kamilla, Majoros Boglárka, Gerlecz Panka, Valernovics Anna, Szél Boglárka, Karancsi Dóra. Edző: Nagy Attila. 37. helyezett: BRSE5: Csicsely Eszter, Noveczki Janka, Péter Vivien, Szentesi Bettina. Edző: Kocziha Mariann. 40. helyezett: BRSE7: Csótó Csenge, Litauszki Anna, Steigerwald Kamilla, Vígh Enikő, Vozár Dominika. Edző: Kocziha Mariann
Hat meccsből hat győzelem

 

A kiemeltek között a nyolc legjobb csapat mérte össze a tudását. A BRSE fiataljai nem találtak legyőzőre a hétvégén, kiegyensúlyozott játékkal, és amikor kellett, nagy küzdeni tudással gyűjtötték be a kategória aranyérmét. Fésüs Erzsébet együttese mind a hat mérkőzését megnyerte, Radnai Lili pedig különdíjas lett.

Mini, (U-13) Kiemelt kategória, 8 csapat:

  1. helyezett: BRSE1: Radnai Lili, Radnai Luca, Gabnai Regina, Fekete Gréta, Endrődi Hanna, Valastyán Panni, Lantos Vivienn. Edző: Fésüs Erzsébet.

 

Az élmezőny mögött

 

A BRSE számára nagy örömöt jelentett, hogy ebben a korosztályban három csapattal tudtak nevezni, hiszen a gyermek csapatoknál már nagyobb létszám megléte szükséges egy csapat kialakításához, mint a kisebb korosztályokban. Az itt szereplő csapatok első nagypályás szezonjukat kezdték meg. A BRSE2 jó teljesítménnyel az 5. helyet szerezte meg

 

Gyermek korosztály (U-15) alap kategória, 22 csapat. Eredmények:

  1. helyezett: BRSE2: Hunyadi Gréta, Gazsó Szofi, Lenkefi Lea, Leszkó Réka, Kerepeczki Hanna, Tatár Noémi, Ambrus Anna, Gál Petra, Kucsera Jázmin. Edző: Fésüs Erzsébet. 15. helyezett: BRSE3: Lakatos Luca, Kruzslicz Violetta, Oláh Zselyke, Csökmei Petra, Oláh Eszter, Tóth Luca, Pap Edina, Ping Rézi. Edző: Fésüs Erzsébet. 17. helyezett: BRSE4: Böőr Kitti, Kerék Renáta, Veres Viktória, Szűcs Dóra, Sebők Réka, Laurinyecz Lilla, Kárász Dóra, Vizsnyiczai Szofi, Darvasi Rebeka, Demeter Dóra. Edző: Pelle Mira.

 

Szoros csatában csabai bronz

 

A korosztály legjobbjai között nagyon magas színvonalú csaták zajlottak, az első három hely sorsa két döntő szettes nagy csatában dőlt el, ahol a csabai fiatalok alulmaradtak ugyan, de a bronzérem így is kiváló teljesítménynek számít. Török Boglárka különdíjat kapott a torna végén.

Gyermek korosztály (U-15) kiemelt kategória, 7 csapat:

  1. helyezett: BRSE1: Feld Bettina, Török Boglárka, Stollár Szonja, Szűcs Gréta, Horostyák Cintia, Sinka Dalma, Gellén Viktória, Jánk Dzsenifer, Tóth Fanni. Edző: Nagy Attila.

További programok »

Sport

Éjszakai fogathajtó verseny Füzesgyarmaton

Az eddigi hagyományokhoz híven idén is megrendezésre kerül 2019. augusztus 19-én a Szent István Napi Lovas Vigadalom néven ismert éjszakai fogathajtó verseny Füzesgyarmaton, a Gergely tanyán, amelyet idén is sok egyéb programmal színesítenek a szervezők.
2019. augusztus 12. 02:02
FEL