Röplabda Bajnokok Ligája: Kettős vereséggel búcsúzott a BRSE

2018. október 31. 19:46 | behir

A Swietelsky-Békéscsaba 3-0-ra kikapott a lengyel Budowlani Lodz otthonában, így a hazai négyszettes vereség után kettős vereséggel búcsúzott a Bajnokok Ligájától. A magyar bajnok a CEV Kupában folytathatja nemzetközi szereplését.

 

Kormos Mihály a visszavágón a hetek óta maródi Ksenija Ivanovic mellett ezúttal az utolsó pillanatban megsérülő Glermboczki Zórára sem számíthatott, így Szedmák Réka kapott helyet a kezdőben. Jól nyitott a BRSE és sokáig vezetett az első szettben. 21-18-as csabai előny után azonban a hajrá a hazaiaknak sikerült jobban, így 25-23-mal előnyt szereztek (1-0).

A második felvonás is sokáig szoros volt, ám a hajrában ismét felülkerekedtek a lengyelek (25-20), ezzel pedig biztossá vált, hogy a csabaiak már nem juthatnak tovább a BL-ben (2-0).

A záró harmadban látszott, hogy a Budowlani gyorsan le akarja zárni a meccset, hiszen pályán maradtak a legjobbak, és ez sikerült is nekik. Hiába vezetett 6:4-re a magyar együttes, utána hullámvölgybe került, és innen már nem volt visszaút (25-17). A Swietelsky-Békéscsaba búcsúzott a BL-től, és a CEV Kupában folytathatja.

 

Forrás: digisport.hu

 

További programok »

Sport

FEL