Röplabda: Az olasz élvonalból érkezik a BRSE új játékosa

2019. augusztus 9. 11:12 | behir

A horvát Barbara Dapic személyében újabb sportoló kötelezte el magát az ötszörös magyar bajnok Békéscsabai Röplabda Sportegyesülethez.

A 24 éves, 191 cm magas játékos elsősorban átló poszton bevethető, de nyitásfogadóként megállja a helyét - írja a csabai klub hivatalos oldala.

Barbara Dapic szülővárosában, Splitben ismerkedett meg a sportág alapjaival, tehetségére és remek adottságaira korán felfigyeltek, így a horvát korosztályos válogatottba is meghívót kapott. Egyetemi éveit Amerikában töltötte, ezt követően tért vissza Európába, először a belga VC Oudegem együtteséhez, ahol a nemzetközi porondon is letette névjegyét. Teljesítményét látva igazolta le az olasz élvonalbeli Reale Mutua Fenera CHIERI csapata, így az előző szezonban a kontinens egyik top bajnokságában edződött.

A horvát játékos szombaton már munkába áll Békéscsabán, a szurkolók a Sporthétfő elnevezésű programsorozat következő állomásán vele is találkozhatnak a Szent István téren.

 

További programok »

Sport

Előre: Hanyecz János visszavonul, új kapusedzője lesz a csapatnak

Egy legenda búcsúzik, hiszen Hanyecz János kapusedző visszavonul a profi labdarúgástól. Az Előre-családot azonban nem hagyja el teljesen, hiszen a békéscsabai utánpótlás-nevelésből továbbra is kiveszi majd részét. A mindig vidám, poénoktól, ugratásoktól és elementáris beszólásoktól egyáltalán nem mentes Jani-bácsit kérdezték az emlékeiről és a döntése hátteréről.
18:41
FEL