Röplabda: A BRSE szlovén másodedzője a magyar nemzeti csapat szolgálatában

2021. április 22. 08:23 | behir

Megkezdte felkészülését a magyar felnőtt női röplabda-válogatott az Eb-selejtezőkre.

A magyar együttesben több csabai nevelésű, vagy a BRSE színeiben sikereket elérő játékossal. Most már a szakmai stábban is van békéscsabai érdekeltség, hiszen Jakub Gluszak szövetségi kapitány munkáját Alen Bektasevic segíti másodedzőként - számolt be a csabai klub közösségi oldalán.

A nemzeti együttes menedzsmentje kereste meg az egyesület elnökét, mivel nem még nem volt teljes a stáb, Baran Ádám pedig a fiatal szlovén szakembert javasolta, aki másfél éve dolgozik a BRSE kötelékében.

Végül egyezségre jutottak a felek, a csabai klub pedig elengedte a trénert, annak ellenére, hogy még élő szerződése van Békéscsabán, ezzel is segítvén a magyar válogatott sikeres szereplését.

A keret gerincét adó kaposvári és Vasas-játékosok vasárnap még a bajnokság bronzmeccsének ötödik találkozóján voltak érdekeltek, így Jakub Gluszak szövetségi kapitány rájuk csütörtöktől számít. Vasárnap este nyolc sportoló jelent meg Szigetszentmiklóson, míg Bleicher Réka – akinek csapata vasárnap még meccset játszott a román bajnokságban – hétfőn csatlakozott. Történt egy újabb változás is: a bajnok Fatum Nyíregyháza centere, Pintér Andrea mondta le az edzőtábort családi okok miatt - írja a hazai szövetség hivatalos oldala. A bajnoki ezüstérmes BRSE csapatát ezúttal Pekárik Eszter képviseli.

A női válogatott ezen a héten Szigetszentmiklóson készül, majd átköltözik Kaposvárra, ahol a szlovén válogatottal edzőmérkőzéseket is játszik. A csapat május 2-án tér vissza Szigetszentmiklósra, ahonnan Belfortba, a franciaországi Eb-selejtező tornára utazik majd 6-án, ahol Dániával, Franciaországgal és Izraellel méri össze erejét. A lányok a tornát követően Budapestre térnek vissza, ahol a Ludovika Arénában rendezik majd a második selejtezőtornát (május 14-16.).

 

A magyar női röplabdaválogatott kerete:

Feladók: Bagyinka Fanni (UTE), Bleicher Réka (Alba Blaj – román), Tálas Zsuzsanna (1. MCM-Diamant Kaposvár)
Ütők: Pallag Ágnes (VBF Suhl – német), Szakmáry Gréta (SC Palmberg Schwerin – német), Szedmák Réka (1. MCM-Diamant Kaposvár), Szűcs Kinga (1. MCM-Diamant Kaposvár), Takács Doroti (Vasas Óbuda), Török Kata (Vasas Óbuda); Vezsenyi Adrienn (MTK Budapest)
Liberók: Juhár Dalma (Vasas Óbuda), Tóth Fruzsina (Fatum Nyíregyháza)
Centerek: Bodovics Hanna (1. MCM-Diamant Kaposvár), Gyimes Zsófia (Bordeaux – francia), Kump Aliz (1. MCM-Diamant Kaposvár), Papp Orsolya (MTK Budapest), Pekárik Eszter (Swietelsky-BRSE)

 

További programok »

FEL