Röplabda: A BRSE győzött a listavezető otthonában

2018. december 2. 21:15 | behir

A bajnoki címvédő a nehézségek és a hiányzók dacára is magabiztosan nyert a listavezető ellen, így újabb strigulával bővült a riválisunk otthonában, 2015 tavasza óta tartó győzelmi sorozat.

VASAS ÓBUDA – SWIETELSKY–BÉKÉSCSABAI RÖPLABDA SE 0:3 (-22, -19, -20)
Női Extraliga mérkőzés, Budapest 450 néző. Vezette: Ujházi Mónika, Halász Tibor.

Vasas: Tiemi (3), Konstelanská (11), Da Silva (4), Villám (9), Török (4), Abdulazimova (10). Csere: Bozicevic (libero), Mihály, Ambrosio. Vezetőedző: Jabuk Gluszak.

Békéscsaba: Tálas (7), Glemboczki (4), Bodnár (9), Perovic (17), Mlinar (14), Medic (10). Csere: Molcsányi (libero), Bodovics, Szpin. Szakmai Igazgató: Kormos Mihály.

Eredmény alakulása: 1. szett: 6-8, 14-16, 16-21. 2. szett: 8-6, 13-16, 16-21. 3. szett: 8-7, 16-15, 18-21.

Mindkét csapat megterhelő nemzetközi kupamérkőzést játszott a héten, kérdéses volt, hogy kinek sikerül jobban a regenerálódás. A hazaiaknál a görög válogatott Dioti, míg a csabaiaknál a montenegrói Ksenija Ivanovic mellett nem léphetett pályára az a Pekárik Eszter sem, aki az ukrajnai CEV Kupa-találkozó egyik legjobbja volt. A Vasas októberben hosszú évek keserves és sikertelen próbálkozásai után tudott nyerni Békéscsabán, azonban mindezt nem dimenzionálták túl a Viharsarokban, ahol bíznak benne, hogy ez az arány lesz a tendencia a következő szezonok során is. Ha már a sorozatoknál tartunk, akkor tény az is, hogy a BRSE 2015 tavasza óta minden mérkőzésén sikert aratott a Folyondár utcai csarnokban, ebbe a sorba kívánt újabb strigulát behúzni a bajnoki címvédő.

Ennek megfelelően négypontos villámrajtot vett a BRSE, miután Glemboczki ásszal és Bodnár két óriási blokkal kezdte a mérkőzést. Ezt követően Glemboczki újabb ásszal volt eredményes és a hazaiak gyorsan kikérték első idejüket (0:5). A folytatás hat hazai és két vendég pontot hozott, így egy egységnyire csökkent a két csapat közötti különbség. Óriási küzdelmet hozott már a találkozó első tíz perce, Molcsányi ismételten felszántotta a parkettát, még Mlinar és Perovic kérlelhetetlenül bombázta az ellenfelet és sikerült öt pontra feltornázni az előnyt és 10:15-nél ismét a hazaiak kértek időt. A folytatásban ismét nyomott a Vasas, egy pontra csökkent a különbség és 14:15-nél már Kormos Mihály kért időt. Aztán Tálas is feliratkozott a pontszerzők közé, miután feladásra számított a Vasas védelme, de ő kegyetlenül leütötte a potya labdát (16:21). Az első szett végjátékához közeledve rendkívül izgalmas és hosszú labdameneteket láthatott a közönség, amelyekből a hazaiak jöttek ki jobban és 2 egységre faragták a hátrányt (20:22). Kormos Mihály időkérése után először Medic centertámadásból, majd nyitásból volt eredményes (21:24). Az első szettlabdát még hárította a hazai gárda, de jött Bodnár és befejezte az első játszmát - írja a csabai klub hivatalos oldala.

 

(Fotó: Kuti István)

 

A második etap elején felváltva szerezték a pontokat a felek (3:3). A házigazdáknak sikerült kétpontos előnyre szert tenniük, főleg csabai hibákat követően (10:8). Ezt azonban sikerült ledolgoznia a címvédőnek, miután Bodnár egymás után újabb két blokkot osztott ki (10:10). Perovic támadása után már a BRSE vezetett egy egységgel, amelyet Jakub Gluszak mester időkérése követett. Molcsányi ebben a periódusban is megmutatta azt, hogy miért is ő Magyarország legjobb liberoja, szinte bárhova ütötték a piros-kékek a labdát, ő ott volt és összeszedte azokat. Támadásban akadozott a gépezet és egalizálni tudott a hazai csapat (13:13). Aztán Medic fújt riadót, ismét támadásból volt eredményes, amelyet Tálas lesipuskás megoldása követett (15:19). A Vasas próbált faragni a hátrányból, azonban Perovic szettlabdához juttatta csabai együttest, amelyet ő maga értékesített, így 25:19-cel lezárta a második játszmát.

 

(Fotó: Kuti István)

 

Perovic ott folytatta, ahol az előző szettben abbahagyta: ő szerezte a csabaiak első két pontját (0:2). A folytatásban azonban érkezett öt hazai egység, így 5:2-nél Kormos Mihály kért időt. Ezt követően fej-fej mellett haladtak a csapatok, tapintani lehetett a feszültséget, amely mindkét együttes nyitásánál megmutatkozott (11:11). A Vasas ismét életre kelt, de mégis a csabai játék szépségének tapsolt mindenki a Folyondár utcai csarnokban, hiszen egy elérhetetlen labdát mentett meg a Molcsányi–Szpin páros, amelyből nem sikerült a pontszerzés, mégis mindenki vastapssal illette a játékosokat. A csabai gárdában Medic és Mlinar szállított a pontokat, de az angyalföldiek átvette a vezetést (16:15). Ez azonban nem tartott sokáig, 16:18-nál a hazaiak kértek ismét időt, de ez sem segített. Innen már nem volt megállás, Mlinar bombájával négy meccslabdához juttatta csapatát, amelyből Medic kihasználta az elsőt, és 25:20-szal pontot tett a találkozó végére, ezzel beállítva a 0:3-as végeredményt.

A csabai szurkolók lefújás után ismét nagy ünneplésben részesítették kedvenceiket, mint az elmúlt években már annyiszor zúgott a “Mindenki, aki Csabai!” rigmus a Folyondárban.

Kormos Mihály: Köszönjük szurkolóinknak, akik eljöttek és bíztak bennünk az elmúlt időszak gyengébb teljesítményeinek ellenére is. agresszívan röplabdáztunk, hatalmas akarással. a nyitásaink hatékonyak voltak, illetve kulcsjátékosaink végre úgy röplabdáztak, ahogyan ők valójában tudnak. Ez a győzelem lélektanilag volt fontos a szerdai, Yuzhny elleni visszavágó előtt. Várjuk a szimpatizánsainkat, töltsék meg ismét a Békéscsabai Városi Sportcsarnok lelátóit, hiszünk a továbbjutásban!

 

További programok »

FEL