Rongyolkodtak a Rongyolón

2016. július 16. 12:14 | Laczkó Viktória

Koncertek, fesztiválprogramok, Rage Room és telefon applikációs csapatjáték is várta a fiatalokat a harmadik Rongyoló Fesztiválon Békéscsabán. A jellemzően középiskolás, helyi kötődésű ifjúság szervezésében életre hívott eseményt az Andrássy Úti Társaskörben tartották.

A Rongyoló Fesztiválon egy telefonos applikációval is játszhattak a fiatalok. Ebben a város különböző részein lefényképezett célpontot kellett megtalálniuk. A GPS alapú appban 50 célpont található, a sikeres játékhoz elég volt a felét begyűjteni 2 óra alatt. Fodor Bence fejlesztő fiókjában már régen ott lapult a játék ötlete. - Hasonlókat már korábban is csinálgattunk, csak akkor még nem volt hozzá mobilalkalmazás, hanem más módon kellett igazából a városban ilyen kriptás témában megfogalmazott nyomok alapján eljutni valamilyen helyre és akkor ott lehetett pontot szerezni. Ez az alkalmazás gyakorlatilag ezt egyszerűsíti le. Most már nem kell lefotózni valamelyik helyet, hogy bizonyítsa a csapat, hogy ott járt, hanem az alkalmazás érzékeli, hogy 15 m-en belül vannak és akkor kapásból begyűjthetik a pontszámot, ami azért a feladatért jár.

De nem csak a telefonos játékokért rajongó fiatalokat szólították meg a szervezők. Az udvaron több civil szervezet is képviseltette magát. Az inkább középiskolás korú diákok több ügyességi játékot is kipróbáltak. A fesztivált fiatalok szervezték fiataloknak. Lajos Viktor főszervező: - Tavaly indultunk 2015-ben egy ötlet versennyel, ahol felmértük, hogy mennyire van igény egy ilyen fesztiválra. Van igény, hiszen a harmadiknál tartunk. Próbáljuk színesíteni a programokat, kulturális eseményeket belevinni. Valamint idén felállítottunk egy civil falut is ezzel hoztuk közelebb a civil szervezeteket az ifjúsághoz.

A megfelelő felszereléssel a Rage Room-ban a srácok már leselejtezett eszközöket törhettek, zúzhattak porrá. A lehetőséget élvezték, jó néhány selejt cucc várta a megsemmisülését. - Jó érzés volt, mindent beleadtam és annyira jó volt, mintha kiordibálhattam volna magam - fogalmazott egyikük. 

A kétnapos rendezvény esténként koncertekkel szórakoztatta Békéscsaba szívében a diákokat.

FEL