Robbanás történt Budapest belvárosában - a cikket frissítjük

2016. szeptember 25. 06:26 | Mikóczy Erika

A Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre sérült meg a szombat éjszakai budapesti robbanásban, további sérültek nincsenek - derül ki abból a közleményből, amely vasárnap hajnalban jelent meg a police.hu honlapon.

A rendőrségi közlemény szerint 22 óra 30 perc körüli időpontban a VI. kerületi Teréz körúton történt a robbanás, amelynek eredete egyelőre ismeretlen.

"A robbanás következtében a Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyalogos járőre megsérült - mindkettőjüket kórházba szállították. A rendőrség a robbanás körzetét lezárta, és megbizonyosodott arról, hogy további sérültek nincsenek" - áll a tájékoztatásban.

A közlemény szerint a rendőrség - szakértők bevonásával - megkezdte a helyszíni szemlét, tanúkutatást, adatgyűjtést végez. A robbanás eredetével kapcsolatos helyszíni és szakértői vizsgálatok, valamint az anyagi kár felmérése folyamatban van.

Az MTI tudósítói a helyszínről azt jelentették, hogy a rendőrség a Teréz körutat teljes egészében lezárta az Oktogon és a Wesselényi utca között, és kordonokat emelt a Király utcában is. A kordonon belülre senkit nem engednek, a benn tartózkodók egy részét távozásra kérték, és még a szomszédos utcákban is embereket kérdeztek ki. A tűzoltók, a mentők és a BRFK mellett a rendőrségi tűzszerészek és a Készenléti Rendőrség egységei is a helyszínre érkeztek.

 

Jelentkezzen, aki információval rendelkezik!

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozást folytat a Budapest VI., Teréz körút 2-4. szám előtt történt robbanással kapcsolatban, amelyben két rendőr megsérült.

A KR Nemzeti Nyomozó Iroda kéri, hogy aki a cselekmény helyszínen vagy annak  közelében tartózkodott, illetve aki a cselekménnyel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107-es telefonszámon, vagy hívja a 107-es, 112-es segélyhívók valamelyikét.    

 

Beengedik a lezárt területen élő lakókat otthonaikba

Az M1 aktuális csatorna információi szerint a lakcímkártyával rendelkező lakókat vasárnap reggeltől beengedik a budapesti Teréz körúti robbanás miatt lezárt területen lévő otthonaikba, a többiek buszokon várnak.

A csatorna helyszínen tartózkodó tudósítója szerint a rendőrök minden környéken élőt kikérdeznek, a helyszínelők folyamatosan dolgoznak.

A környéket olyan szigorúan lezárták, hogy még egy szirénázó mentőautót sem engedtek át az érintett szakaszon - tette hozzá.

 

Emberölési kísérlet a gyanú az Oktogonnál

Több ember sérelmére elkövetett emberölési kísérlet bűntettének megalapozott gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz a rendőrség, derül ki a hirado.hu szerkesztőségéhez is eljuttatott hivatalos levélből, amit szakértő is megerősített az M1 hírfolyamában.

A késő esti robbanás helyszínén még tart a helyszínelés és az adatgyűjtés, a körút továbbra is zárva az Oktogon és a Wesselényi utca között, a 4-6-os villamost pótló autóbuszok, valamint a 70-es és a 78-as trolibuszok terelőúton közlekednek.

Az ismeretlen eredetű detonáció a Teréz körút és a Király utca kereszteződésében, egy földszinti üzlethelyiségben történt éjszaka, a robbanásban két rendőr súlyosan megsérült, állapotukról nincs több hír. A közelben álló autók is megrongálódtak, több ablak betört, tűz azonban nem keletkezett.

 

A rendőrség azt kéri a fővárosban térfigyelő kamerát üzemeltetőktől, hogy a rögzített felvételeket október 24-éig őrizzék meg

A rendőrség  kéri, hogy mindazok az állampolgárok, vállalkozások, akik, illetve amelyek Budapest teljes közigazgatási területén belül térfigyelő kamerát üzemeltetnek, a rögzített felvételeiket 30 napig, azaz 2016. október 24-éig őrizzék meg.

A rendőrség továbbra is kéri, hogy aki a robbanás helyszínén vagy annak közelében tartózkodott, illetve aki a történtekkel kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen az ingyenesen hívható 06-80-620-107 telefonszámon, illetve hívja a 107 vagy a 112 nemzeti segélyhívó telefonszámok valamelyikét.
   

Forrás: police.hu, MTI, hirado.hu

 

FEL