Réthy Pál Emlékérmet kapott dr. Erdődi Erzsébet

2016. július 30. 13:40 | Fekete Kata

A békéscsabai kórházban évente egyszer adják át az intézmény legrangosabb kitüntetését, a „Réthy Pál Emlékérmet”. Ebben az esztendőben a díjat a hematológia területén végzett kimagasló teljesítményéért dr. Erdődi Erzsébet főorvos kapta.

– Nagyon örültem a díjnak, hiszen ezt az elismerést mindig olyan szakemberek kapták az előző esztendőkben, akiket én is nagyon értékelek, elismerek. Ők is, mint én is, itt a kórházban élték le a fél életüket. Én 1978 óta dolgozom a kórházban és elmondhatom, hogy sok sikerélmény és néha sajnos kudarc is kísérte a munkánkat.

Mint dr. Edődi Erzsébet elmondta, vannak olyan betegei, akiket kezdettől fogva ő gondoz és ők is gyakran emlegetik a kezdeti időszakot. A betegekkel ennyi idő alatt nagyon szoros kapcsolat alakult ki, éppen ezért sokszor nemcsak az egészségügyi problémákról esik szó, hanem fél mondatban arról is, mi újság a családban. Ez az orvosnak is segítség, hiszen tudja, milyen esetleg öröklődő betegségre lehet gondolni egy-egy konkrét esetben.

– Nagyon sokáig a belgyógyászati fekvőbeteg részen dolgoztam, hat éve vettem át a belgyógyászati- és a hematológiai szakrendelést. Itt naponta legalább 20-30 beteg fordul meg.

FEL