Réthy Ferenc, az inkubátorban hagyott baba jó egészségnek örvend

2022. október 6. 12:26 | Szabó Judit

2022. október negyedikén jelzett a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházának babamentő inkubátora, amelyben egy újszülöttet helyeztek el.

Kedden hajnali 3 óra 52 perckor értesítették a gyermekosztály ügyeletesét a portáról, hogy az újszülött mentő inkubátorban egy újszülöttet helyeztek el. A kisfiút stabil állapotban, kissé kihűlve találták meg. Dr. Zsilák János, a Békés Megyei Központi Kórház orvosigazgató-helyettese megkeresésünkre elmondta, hogy a kisbabát szülőszobai ellátást követően átszállították Gyulára, a gyermekosztályra. 

– Az ellátást követően gyerekosztályunkon helyezték el a csecsemőt, majd mivel kis súlyú – 2140 grammos – volt, ezért a gyulai tagkórházunk gyermekosztályára helyeztük át. Jelenleg állapota stabil, jó általános állapotban van – hangsúlyozta az orvosigazgató-helyettes. A kórház dolgozói által Réthy Ferencnek elkeresztelt baba jelenleg a szükséges védőoltásokat kapja meg.

Az újszülött mentő inkubátor 2006 óta működik a megyeszékhelyen, azóta Ferenc a hetedik kisbaba, akit elhelyeztek benne. Legutóbb 2018 januárjában hagytak csecsemőt az inkubátorban.

 

 

 

További programok »

Itthon

Kisebbek és drágábbak lesznek idén a karácsonyfák

Az advent elérkeztével egyre többen indulunk el a szokásos beszerző körútra, hogy hazacipeljük a legjobb vételnek ígérkező karácsonyfát. De vajon mennyit kell fizetnünk érte az idén? Melyik a magyarok kedvenc fajtája, melyik típus milyen előnyökkel és hátrányokkal bír? És miért lesznek idén kisebbek a karácsonyfák? Szakértő segített a válaszadásban a sokszinuvidek.hu-n.
2022. november 26. 17:41
FEL