Részegen motorozott, pórul jàrt

Ittasan, bukósisak nélkül motorozott, balesetet szenvedett

Vádemelést javasol a rendőrség egy férfi ellen, aki az ismerősétől engedély nélkül elvitt motorral villanyoszlopnak ütközött Ecsegfalván.

Ecsegfalván, a Fő úton 2015. október 3-án 19 óra 30 perc körüli időben villanyoszlopnak ütközött és elesett egy segédmotoros kerékpárral közlekedő férfi. A 26 éves fiatalembert, aki bukósisakot nem viselt és vezetői engedéllyel sem rendelkezett, a mentők súlyos, életveszélyes állapotban vitték kórházba. A balesetet követően indított nyomozás során kirendelt orvos szakértő megállapította, hogy a férfi ittas állapotban vezetett. A motorkerékpárt állítása szerint meg akarta vásárolni egyik ismerősétől, akivel megbeszélték, hogy kipróbálja. A tulajdonos azt mondta neki, hogy várja meg, amíg hazaér és odaadja neki a járművet. A fiatalember ennek ellenére elment a férfi kenderesi házához, felült a motorra és hazament vele Ecsegfalvára, ahol balesetet szenvedett.

A Szarvasi Rendőrkapitányság az ecsegfalvi férfi ellen járművezetés ittas állapotban vétség és jármű önkényes elvétele bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. A rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Alosztálya a nyomozást 2016. március 21-én lezárta és az eljárás iratait a gyanúsított ellen vádemelési javaslattal küldte el a Szarvasi Járási Ügyészségre. 

Forrás: police.hu

Megosztás: