Reneszánszát éli a házasságkötés Magyarországon

2018. február 16. 19:06 | behir

A házasság nem ment ki a divatból, Magyarországon reneszánszát éli, a fiatalok bátrabban mernek tervezni, kiszámíthatóbbnak, biztonságosabbnak érzik a jövőjüket - mondta Novák Katalin egy csepeli sajtótájékoztatón - ahol egy éve indították el a jegyescsomagot.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért is felelős államtitkára arra emlékeztetett, hogy míg 2002 és 2010 között drámaian, 23 százalékkal csökkent a házasságkötések száma, addig 2010-ről 2016-ra 46 százalékkal emelkedett -írja a kormany.hu. Ezzel párhuzamosan csökkent a válások száma, ez pedig azt jelzi, hogy a házasságok egyre stabilabbak, kevésbé esnek szét, mint korábban. Közölte, több friss felmérés is azt igazolja, hogy a fiatalok házasságban, családban, gyerekekkel képzelik el a jövőjüket. A kormánynak ezért is feladata, hogy kiemelten támogassa a családokat, különösen idén, a családok évében - fűzte hozzá.

- 2018 a családok éve, és mi mással kezdődhetne a családalapítás, mint a házasság kötéssel, azzal, hogy eljegyzik egymást a fiatalok és házasságot kötnek egymással. Majd ezek után várhatóan gyermeket is vállalnak, ez az amire a mai magyar fiatalok többségében vágynak. Ez az a jövő amit a mai magyar fiatalok elképzelnek maguknak. Ezt több kutatás, friss felmérés is igazolja. A mai magyar fiatalok házasságban képzelik el a jövőjüket, gyermekeket szeretnének, családban szeretnének élni. Ezért is feladatunk az, hogy kiemelten védjük a magyar családokat és kiemelten támogassuk, segítsük őket - emelte ki Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

 

További programok »

Itthon

FEL