Rendkívüli támogatást kap két dél-békési település

2023. január 3. 18:55 | behir.hu

Sikerrel pályázott Medgyesegyháza és Medgyesbodzás a Belügyminisztérium önkormányzatok rendkívüli támogatására kiírt pályázatán - számolt be kedden közösségi oldalán a térség országgyűlési képviselője.

Erdős Norbert posztjában arról írt, hogy Kraller József medgyesegyházi, valamint Varga Gábor medgyesbodzási polgármester társaságában a medgyesegyházi polgármesteri hivatalban megtartott hétfői sajtótájékoztatón számoltak be a jó hírről. A bejelentés szerint Medgyesegyháza 13 millió 700 ezer forintot, míg Medgyesbodzás 6 millió 900 ezer forintot nyert. Mint elhangzott, működési támogatást már korábban is kapott mindkét település, de a megemelkedett költségek miatt nagy segítséget jelentenek a mostani, második pályázati körben elnyert összegek is.

Az eseményen mintegy visszatekintésként a településvezetők összegezték a 2022-es év eredményeit, fejlesztéseit is. Medgyesegyházán a sikeres pályázatok keretében 420 millió forintot tudtak fordítani külterületi és belterületi utak megújítására, játszóterek, vízelvezető rendszerek fejlesztésére, továbbá 120 millió forintból a civil ház korszerűsítése is megvalósulhat. Medgyesbodzás tekintetében is jelentős sikerekről tudtak beszámolni: a 2022-es évben 536 millió forint érkezett a településre, mely forrásból lehetőség nyílt a helyi kultúrház korszerűsítésére, ill. bel- és külterületi utak fejlesztésére is.

Forrás: Erdős Norbert Facebook oldala

További programok »

FEL