Rendkívüli összefogás a békési civilek érdekeiért

2024. január 18. 12:00 | Fajó Attila

Programbemutatót tartott a békéscsabai Civil Szervezetek Szövetsége és ismertette elektor jelöltjeit is. A békési civilek érdekképviseletét összefogással és közös, helyi illetőségű elektorok állításával kívánja elérni a szervezet.

A Nemzeti Együttműködési Alap olyan pályázati forrásokat kínál a civil szervezetek, egyesületek, alapítványok részére, melyek nagy segítséget jelentenek a társadalom kis közösségeit formába öntő és életben tartó civil szféra tagjai számára.

 

 

Szrenka Pálné, a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetségének elnöke tanácstag jelöltként fontosnak tartja az általa képviselt civil szervezet tagjai életminőségének javítását és a kulturált kikapcsolódás és szórakozás biztosítását.

Szatmári Júlia a Civil Szervezetek Szövetségének ügyvezetőjeként jelentős tapasztalattal bír a civilek ügyeinek rendezésében. Mint mondta, fontos képviselni a helyi érdekeltségű egyesületek, szervezetek értékeit és munkáját.

Kiss József a gyulai szövetség elnökeként fogadta el a jelölést a Nemzeti Együttműködési Alap Társadalmi Felelősségvállalás Kollégiumába. Véleménye szerint eddig nem tapasztalt, rendkívüli és igen konstruktív összefogás született Békés vármegyei civiljeinek érdekképviseletére, amely nagy előnyhöz juttathatja őket a 2024-es évben.

 

 

Gólya Pál a Szövetség elnöke és Herczegné Számel Annamária egyaránt annak fontosságát hagnsúlyozta, hogy a civil szervezetek képviselői a voksoljanak a jelöltekre, illetve, hogy tudják, idéntől a szavazás személyesen vagy levélben történik, melynek menetéről a Békés Vármegyei Civil Szolgáltató Központ hírlevelében minden partnerét értesíti. 

További programok »

Itthon

Feri és a kutyák

Egy nagyon bájos mini riportfilmet készített a közelmúltban a Duna TV a békéscsabai Zuh Ferenccel (Sic! – általában a fővárosban ezt a vezetéknevet német kiejtéssel mondják; lehet, hogy nekik van igazuk); tehát Such Ferenc mesélt a kezdetektől (is).
15:47
FEL