Rendhagyó nyílt napot tartott a Színitanház

A Békéscsabai Jókai Színház épülete előtt tartott nyílt napot a Baross Imre Artistaképző Intézet és Előadó-művészeti Szakgimnázium tagintézményeként működő békéscsabai Színitanház. A programok között szerepelt a különböző szakok bemutatása is egy-egy előadással.

A nyílt napon megismerhették a színház világát az érdeklődők, akik betekintést kaphattak néhány órára a munkába  – mondta el a Jókai színház igazgatója.

– Az elméleti és gyakorlati órák mellett a színház előtt zajló programokon is részt vehetnek az érdeklődők. Egy kis ízelítőt adtunk mindabból, amiből a színházi világ áll. Kabaré-, musicalrészleteket is láthattak a diákok, bent pedig a divat- és stílustervező diákjainak munkáit tekinthették meg az ideérkezők – fogalmazott az igazgató, Seregi Zoltán.

Az elsőéves divat- és stílustervező szakon tanuló, Szuchy Enikő Anna kiegészítőit állította ki az érdeklődőknek.

– Kiskorom óta nagyon érdekelt a jelmeztervezés, és rendszeresen jártam a színházba is. Az egyik alkalommal hallottam, hogy van ilyen szak, gondoltam egyet és megpróbáltam. Elsősorban gyakorlati óráink vannak,  de fontos az elmélet is – mondta el Szuchy Enikő Anna.

A Színitanház szeptembertől egy artistaképző szakirányt is indít, amelyre szintén várják a hallgatókat.

 

 

Megosztás:

Címke: , , ,