Hungarikum Gálakoncert Békéscsabán, a Kórház utcai stadionban

2021. július 16. 16:39 | Hidvégi Dávid

Kossuth-díjas művészek lépnek fel jövő héten kedden Békéscsabán, a Hungarikum Gálakoncerten! Az ingyenesen megtekinthető előadást rendhagyó módon a Kórház utcai stadionban rendezik meg. A program célja, hogy a zenén keresztül bemutassa nemzeti értékeinket, tradícióinkat és büszkeségeinket.

A Kórház utcai stadionban már elindultak a munkálatok a július 20-ai koncert előkészítéséhez. A Hungarikum Gálakoncerten az operett, az opera, a nóta, a klasszikus és a népzene legnagyobb sztárjai lépnek fel, például olyan Kossuth-díjas művészek, mint Bangó Margit és Oszvald Marika. Az esemény népszerűsítésében a Csabagyöngye Kulturális Központ vállal szerepet.

 

 

– Amióta megnyitott az ország és újra lehetnek kulturális események minden nagyon felgyorsult. Minden rendezvényt pótolni kell és nagyon sok idő ment el a bezárással. Felpörögtek az események, rövidebb időn belül kell egy adott nagy rendezvényt is propagálni. A Csabagyöngyének megvan az a rutinja és eszköztára, ami szükséges egy e féle nagy rendezvény a reklámozására, mint a jövő keddi – fogalmazott Forczek Győző, a kulturális intézmény igazgatóhelyettese. Hozzátette: bíznak a jó időjárásban, ugyanis ezt a produkciót kizárólag a stadionban tudják megrendezni, a nagy technika és a felszerelések miatt.

Békéscsaba alpolgármestere hangsúlyozta: olyan Kossuth-díjas művészek és elismert együttesek érkeznek a városba, akiket korábban még nem lehetett egy helyen hallani. Varga Tamás kiemelte: egész nyáron szerveznek kulturális eseményeket, így jobbnál jobb előadók érkeznek a megyeszékhelyre.

 

 

– Volt egy próbaelőadás Csepelen, de az első igazi koncert Békéscsabán lesz. Az esemény különleges színpadtechnikával bír. Egy utazó produkcióról van szó, hiszen több stadiont jár majd végig. A szervezők gondosan előkészültek, szakmailag megalapozottan építik fel a színpadot, a küzdőteret óvják – mondta.

A tájékoztatón online bejelentkezett Vadász Dániel, a Hungarikum Gálakoncert producere és Boncsér Gergely operaénekes, valamint Dancs Annamari énekesnő. A koncert ingyenes, bárki részt vehet rajta védettségi igazolvány nélkül.

További programok »

FEL