Rendbontás történt a békéscsabai menekült táborban?

2016. július 20. 07:47 | behir.hu

A rendőrség válasza alapján nem.   Tegnap a legn

Tegnap a legnépszerűbb közösségi portálon kezdett el terjedni a hír miszerint:

"2016.07.19-e szégyenteljes nap Békéscsaba és Magyarország történetében!
A csabai menekülttáborban a migránsok rátámadtak az őrző-védő személyzetre, hatalmas verekedés alakult ki, konkrétan életveszélyes helyzetben találták magukat a rendért felelős emberek. Erélyesen felléptek és testi épségüket, életüket is mentve leverték a lázadást!
A mai napon ezért a ,,parancsra teljesített" fellépésért több embert is elbocsájtottak a rendőrség kötelékéből....és most lehet figyelni: EGY PAKISZTÁNI MIGRÁNS FELJELENTÉSE ALAPJÁN!
SZÉGYEN! Magyar emberek, magyar családok megélhetése került veszélybe, magyar emberek vesztették el a munkájukat ezért...mert védik a Hazát és ha kell, hát minden áron!
Nekem védjék meg a hazámat, védjék meg a gyerekemet, a páromat az erőszaktól, a terrortól!
MINDENKI SZÉGYELLJE MAGÁT, AKI ILYEN DÖNTÉST HOZOTT, FELELŐS EMBERKÉNT...MAGYAR EMBERKÉNT!"

Természetesen  portálunk a rendőrségtől érdeklődött az esttel kapcsolatban melyre a következő választ kaptuk:

"Az egyik közösségi portálon megjelent híreszteléssel ellentétben 2016. július 19-én nem történt rendbontás a békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban. A bejegyzés írója valótlanul állítja, hogy ezen a napon a menekültügyi őrizetesek és az őrök között verekedés, életveszélyes helyzet alakult ki, amely később lázadássá fajult. Az említett napon személyi sérülés nem történt, és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság állományából több személy elbocsájtására sem került sor.

A befogadó központban nyugalom van, a rendőrség az intézményben és a városban fenntartja a rendet."

 

Információink szerint a bejegyzés írója, jó barátja annak egy biztonsági őrnek, aki a befogadó állomáson dolgozott. Elmondások szerint a közelmúltban az úr egy a menekülttáborban élő személlyel inzultusba keveredett, és erről feletteseinek jelentést nem tett, és nem szabályszerűen járt el. Híreink szerint munkaszerződését közös megegyezéssel szüntették meg..

 

 

 

FEL