Rendbe tették a Stark sírt

2019. október 9. 09:26 | behir

A Stark Adolf Kertbarát Kör, az ország második kertbarát köre jövőre ünnepli a megalakulásának 60. évfordulóját. Összejöveteleiket a Jaminai Közösségi Házban tartják minden hónap második hétfőjén 16 órától. A tagsághoz bárki csatlakozhat nem kikötés a kertészeti végzettség.

A társadalmi szervezet célja a hagyományos és fejlődő kertkultúra elősegítése, közreműködés Békéscsaba város kertészeti értékeinek megmentésében, a hagyományok ápolásában. A kör tagjai a közelmúltban a névadó családi sírhelyét tették rendbe.

– Nem csupán a sir megtisztításáról volt szó, hanem annak ápolásáról, gondozásáról és a tulajdon rendezésről. Ebbe a munkába kapcsolódott bele és segítette munkánkat Váradi Zoltán, aki tájékozódott a sír állapotáról és felkereste az illetékeseket – mondta el Hankó János, a Stark Adolf Kertbarátkör vezetője.

– Fontos számomra, hogy segítsem, támogassam azokat a hazai és határon túli kezdeményezéseket, melyek értéket teremtenek, védenek és közben közösségeket építenek. Ebbe a körbe tartozik közös munkánk is a kertbarát körrel. Reményeink szerint a jövőben még többet tehetünk a hagyományőrzés terén – fejtette ki Váradi Zoltán, a lokálpatrióta vállalkozó.

 

További programok »

FEL