Reménység gyermekei – Előadás a mélyszegénységben élőkről

2018. augusztus 29. 12:39 | Szendi Rita

Újabb adománygyűjtést szerveztek a békéscsabai Bonnyai testvérek. A tavalyi évben közel 1 millió forint, míg idén több, mint 1 millió 300 ezer forint adomány gyűlt össze, mely 421 mélyszegénységben élő gyermek féléves tanszercsomagját jelenti.

A Kárpátalján élő beregszászi rászoruló gyermekekhez szerdán indult el az adománygyűjtést szervező békéscsabai fiatalember, hogy átadja a csomagokat. Bonnyai Sándor elmondta: a befolyt összegből lehetőség van feltölteni a helyi óvodák készleteit. A kiutazás előtti napon egy előadásban mesélt korábbi élményeiről.

– Az előadás a reménység gyermekeiről szólt: azokról a gyermekekről, akik putrik árnyékában élnek. Az én hitem és munkám reménye abban van, hogy ezek a gyermekek a tanszercsomagokon keresztül el tudják kezdeni kibontakoztatni szárnyaikat és át tudják majd lépni a putrik ajtaját, hogy egy élhetőbb életet teremtsenek – mondta el Bonnyai Sándor.

További programok »

Itthon

Radikálisan csökkent az egészségtelen élelmiszerek mennyisége

Magyarország 2019-ben radikálisan csökkentette a szív- és érrendszeri betegségekben jelentős szerepet játszó transzzsírsavak mennyiségét az élelmiszerekben, ezzel követendő példává vált az uniós tagállamoknak - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) vasárnap az MTI-vel.
2019. december 15. 17:29
FEL