Rekordszámú nevezés a mezőhegyesi Nemzeti Fogathajtó Versenyen

2021. május 5. 18:52 | Kovács Dávid

A viadal péntektől vasárnapig nézők előtt zajlik majd.

A viadalon húsz négyes, harmincnégy kettes és három egyes fogat áll rajthoz. A nemzetközi mezőnyben osztrák, cseh és román hajtók is megméretik magukat. A négyesfogatoknál a tavaly diadalmaskodó cseh Radek Nesvacil mellett ott lesz a kilencszeres világbajnok Lázár Zoltán, aki tavaly a hároméves kihagyása utáni visszatérésekor a maratonhajtásban egy baleset miatt feladta a küzdelmet. A mezőhegyesi színeket képviselő Papp János is starthoz áll, valamint a rutinosabb versenyzők közül többek között Dobrovitz József, ifj. Dobrovitz József és Galbács Ferenc is nevezett, Vida József pedig két fogattal indul.

Az eseményt a védettségi igazolvánnyal rendelkezők tekinthetik meg a helyszínen. A szervezők a zökkenőmentes beléptetés érdekében arra kérik az érkezőket, hogy készítsék elő a védettségi igazolványukat és a személyi igazolványukat

A verseny pénteken a díjhajtással kezdődik, majd szombaton a leglátványosabb szám, a maratonhajtás következik. A megmérettetés zárónapján, vasárnap az akadályhajtásé a főszerep.

 

További programok »

FEL