Fogathajtás: Lázár Zoltán feladta, a cseh Nesvacil vezet a négyesfogatoknál

2020. július 5. 09:06 | Kovács Dávid

A hároméves kihagyás után visszatérő Lázár Zoltán baleset miatt feladta a viadalt, összetettben a maratonhajtást megnyerő cseh Radek Nesvacil vezet a mezőhegyesi Nemzeti Fogathajtó Versenyen.

Az első napi díjhajtást követően a leglátványosabb versenyszámban a maratonhajtásban kellett bizonyítaniuk a versenyzőknek. A négyesfogatoknál a cseh Radek Nesvacil győzött maratonon, a második helyen Dobrovitz József, a harmadik pozícióban a hazai színeket képviselő Papp János végzett – írja a fogathirek.hu beszámolója. Összetettben ugyanez a sorrend, miután a három esztendő után visszatérő, a 2021-es budapesti Eb-re készülő és a pénteki díjhajtást megnyerő Lázár Zoltán a 3-as akadálynál balesetet szenvedett és feladni kényszerült a versenyt.

A kettesfogatoknál ifj. Fekete György nyert Szabó Roland és Dani Marcell Balázs előtt. Két versenyszám után azonban utóbbi az első, megelőzve a szombati győztest. A díjhajtást nyerő Rákóczi Gergő az 5-ös akadályban „elhagyta” a segédhajtóját, Szabó Rolandot, szerencséjére segédhajtója húzta vissza a bakra, szintén az 5-ös akadálynál. Ifj. Veszelszki Gábor már nem volt ilyen szerencsés és baleset miatt feladta a versenyt.

Az egyesfogatoknál a két fogattal induló Lantos Gábor végzett az első két helyen, a harmadik pozícióban az észt Pille Riin Roosileht zárt. Összetettben a maratonon negyedik Meskóné Orosz Mária áll az élen, Roosileht és Demkó Zsolt előtt, utóbbi mai maratonon 5. helyen végzett.

Póni egyeseknél Juhász Bertold lett az első, Jámbor Blanka pedig a második, az összetett versenyben is ez a sorrend. Póni négyessel Juhász Péter teljesítette az akadályokat, parafogattal Vajda Pálné öt akadályt teljesített.

 

További programok »

FEL