Réhelyen táboroztak a gyerkőcök

2016. július 20. 14:19 | Laczkó Viktória

Színes programokkal készültek ismét a szervezők. A szakemberek irányításával ismerkedtek meg a térség élővilágával, természetvédelmi értékeivel. A táborlakók hajnalban madármegfigyelésen, éjszaka pedig csillagtúrán vehettek részt.

A fiatalok megismerkedtek a terület talajával, vizével, hangulatával, a térség madaraival és rovaraival is egy csillagtúra alatt. A madárgyűrűzés sem maradhatott el. Nagy élmányt jelentet számukra, hogy kezükbe vehették a madarakat. Ismeretüket bővítették a gyógy- és fűszernövények területén is.

A tábor lehetőséget biztosított arra is, hogy a gyerekek - kezükön a madárral - fotózkodhassanak a ragadozó madarakkal. 

A szakmai programok a kézművességet állították középpontba: faszelet és kavics festése, „ökológiai lábnyom”, rongybaba, hűtőmágnes készítése várta őket. 

A testmozgásra is jutott idő. A szabadtéri programok közül a bálagurítás, vele való építkezés volt a legkedveltebb testmozgás.

A tábor zárónapján a Kondorosi Csárda Múzeumát fedezték fel a résztvevők. Később a Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkban jártak, majd a gyomaendrődi Erzsébet –liget kilátóját, tanösvényét tekintették meg.

 

 

FEL