Régi probléma oldódott meg Jaminában, bővült a parkolóhelyek száma

2023. június 18. 06:06 | Varga Diána

Két helyen létesültek új parkolók Jaminában. A Pataki utcában, a MIVA bölcsődénél, valamint a Madách utcai iskolánál is régi igény volt már, hogy bővüljön a férőhelyek száma.

Nagy Ferenc alpolgármester lapunk megkeresésére elmondta: számos jelzés érkezett folyamatosan az önkormányzathoz arról, hogy a Pataki utca bölcsőde előtt nem lehet rendesen parkolni. Ez a probléma akkor erősödött fel, amikor elkészült a Franklin utcai aluljáró és a Szarvasi úti vasúti átjárónál is javult a közlekedés. A forgalom ezt követően megkétszereződött, így még sürgetőbbé vált a biztonságos parkolás megoldása.

A Pataki utcai beruházással párhuzamosan az Erzsébethelyi Általános Iskola Madách utcai tagintézményénél is új parkolókat létesítettek – előbbi esetben nyolcat, utóbbiban pedig tízet. Hamarosan itt a ballagások, tanévzárók ideje, a rendezvények alatt az átlagosnál is nagyobb a forgalom az intézményeknél, ezért a férőhelybővítés sürgetővé vált – húzta alá az alpolgármester. Hozzátette: a Madách utcai parkoló kettős funkciót lát el, hiszen egyszerre szolgálja ki az iskolába és a közeli játszótérre, fitnesz parkba érkezőket. Megjegyezte: az óvodák egy részénél már megoldották a férőhelyek számával kapcsolatos problémákat, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy van még mit tenni. Ezek közé sorolta a Rózsa utcai tagiskola, valamint a Szegfű utcai óvoda parkolóhelyeinek felújítását.

Az alpolgármester arra is kitért, hogy egész Békéscsabán egyre nagyobb gondot okoz a parkolás kérdése, hiszen egyre több autó rója a város utcáit.  Mint mondta, ez a belvárosban a legszembetűnőbb, hiába működik a belvárosi, a piac melletti, illetve a Csaba Centerben található parkolóház.

– Jelenleg is folyamatban van a Dobozi úton, a Békéscsabai Szakképzési Centrum tagintézménye előtt a férőhelybővítés, de más iskoláknál is szükség lenne erre, bár több helyen fizikailag nincs elég hely a beruházásokra, vagy legalábbis csak rendkívül költséges műszaki megoldásokkal lehetne növelni a parkolóhelyek számát. A parkolóhelyek kialakítására vonatkozó igényeket ismerjük, a legfontosabb beruházások terén az elmúlt két-három évben sokat léptünk előre, ezt folytatni is kell, de türelmet kell kérjünk, hiszen a város forrásai korlátozottak – összegzett az alpolgármester.

További programok »

FEL