Régen várt győzelem!

2016. január 16. 20:00 | behir.hu

 

Az NB I-es kézilabda bajnokságban szereplő Békéscsabai ENKSE csapata a Vác gárdáját fogadta szombaton 18 órától a városi sportcsarnokban. A szurkolók már nagyon régen vártak a győzelemre, ami végre valahára bekövetkezett!

A tabellán 8. helyen áll vendégcsapat sem túl jó szériát követően érkezett a viharsarokba, és ők is ezt a meccset szánták volna arra, hogy kikecmeregjenek a gödörből.

A meccs első tíz percében megállapíthattuk, hogy mindkét csapat játékosai kezében dadog a labda, fej-fej mellett haladtak, és a bosszantó hibákat is felváltva vétették. Nehezen indult ennek megfelelően a gólgyártás, a 11. percben még csak 3-3-at mutatott az eredményjelző, negyed óra elteltével pedig 5-5 volt az állás. Az ezt követő rövid időszakban viszont következtek Szögiék percei. A váci játékosok sorra vesztették el a fejüket, ami a sorozatos kiállításokig vezettek, a végén már kézilabda pályán ritkán látható eseménynek lehettünk tanúi: a vendégek két (!!) mezőnyjátékossal küzdötek a pályán több, mint egy percig és mire kiegészültek hat gól volt a csabaiak előnye (12-6). Sajnos ebből lefaragtak a félidő végéig a pest megyeiek, de még maradt belőle három (14-11).

A második játékrész elején mintha a viharsarkiak az öltözőben maradtak volna, tanácstalanság uralkodott a lányok arcán a támadásoknál, s ennek meg is lett az eredménye: bő 10 perc elteltével mér két góllal a Vác vezetett (16-18). Szabó Károly edző érezte, hogy váltani kell, irányító posztra Dajkát, balátlövőnek pedig Walfischot hozta be. Nagyon bejött a váltás! Megváltozott a támadás dinamikája, Walfisch pedig ellenállhatatlannak bizonyult. Zsinórban öt gólt lőtt, mindet átlövésből, egyik bomba követte a másikat. Ez a jó teljesítmény feltüzelte a csapattársakat is, Terenyi nagyon fontos védéseket mutatott be, és először sikerült az egyenlítés (21-21), majd a félidő 22. percében már 24-21-re vezettek a lányok. Ettől a sikeres szakasztól ismét egymásra talált a közönség és a csapat, nem is lehetett már elvenni tőlük a régóta várt győzelmet. Magabiztos, önbizalom-növelő 28-23-as siker lett belőle.

A mérkőzést teljes egészében hétfőn 17 óra 10 perces kezdéssel nézhetik meg a 7.TV-ben, illetve a találkozóról készült kivonatot, lényegesebb momentumokat a szintén hétfői, 20.20-kor induló magazinműsorban, a Kezdőkörben láthatják.

 

Szegedi Zsolt

FEL