Régen egy helyben áll - elszállítják és értékesíthetik az autókat

2021. november 10. 14:15 | behir.hu

Az önkormányzat arra hívja fel a járművek tulajdonosainak, üzembentartóinak figyelmét, hogy a hosszabb ideje, közterület-használati engedély nélkül parkoló autókat a rendőrség, a közterület-felügyelet, a közút kezelője eltávolíthatja és hat hónap tárolás után értékesítheti.

Az önkormányzat felhívja a Békéscsaba város közigazgatási határain belül az alábbiakban felsorolt közterület-használati engedély nélkül, hosszabb ideje közterületen tárolt hatósági jelzés (rendszám) nélküli gépjárművek tulajdonosait, üzembentartóit, hogy a 2022. január 31. napjáig gondoskodjanak a járművek elszállításáról:

1) Békéscsaba, Lencsési út 140. szám előtt zöld színű Ford Mondeo,
2) Békéscsaba, Tolnai utca 10/A. szám előtt fehér színű Citroen Jumpy,
3) Békéscsaba, Szabó Pál tér 9. szám előtt bordó színű Lada Samara,
4) Békéscsaba, Lencsési út 55-57. előtt kék színű Renault Clio.

Amennyiben a járművek tulajdonosai, üzembentartói január végéig nem intézkednek a gépjárművek szabályszerű tárolásáról abban az esetben a közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet 59. § (3) bekezdése szerint a járművet a rendőrség, a közterület felügyelet, a közút kezelője - a tulajdonos költségére – eltávolíthatja és hat hónapi őrzött tárolást követően azokat (a járműben lévő ingóságokkal együtt) értékesítheti.

Aki tudomással bír bármely érintett gépjármű tulajdonosáról/üzembentartójáról, úgy azt a közterület-felügyelet felé jelezze a 66/523-834-es telefonszámon, vagy a varoshaza@bekescsaba.hu email címen.

 

További programok »

Itthon

A Magyar Kultúra Lovagja lett a szarvasi születésű Dobrotka Pál

Dobrotka Pál évtizedekig élt Békés megyében; a csabaiak leginkább a vendéglátás területéről ismerik. Közben egy jó másfél évtizede már könyvkiadóként is tevékenykedik. 2011 óta a szegedi központú Nemzeti Értékek Könyvkiadó egyik alapítója és vezetője.
2022. január 27. 16:44
FEL