Rászorulókhoz került a városi karácsonyfa

2020. január 7. 17:14 | D. Nagy Bence

Az ünnepi időszak alatt a város karácsonyfája a Szent István teret díszítette. A közel 8 méteres fenyő az új év első napjaiban egészen más funkciót tölt majd be.

A fát kedd reggel aprították fel, ám a november végén a térre kerülő örökzöld nem az enyészeté lesz: hamarosan új formában használják fel. A korábbi évekhez hasonlóan idén is olyan rászoruló családokhoz kerül majd tűzifaként, akik nehéz szociális körülmények között élnek. A rászoruló családok a téli időszakban összesen két alkalommal igényelhetnek szociális célú tűzifát a város Szociálpolitikai Osztályán. Az önkormányzat döntése alapján az ünnepi időszak végén felaprított tűlevelűből idén két rászoruló család részesülhetett.

Varga Éva, a Békéscsabai Családsegítő és Gyermekjóléti Központ vezetője elmondta, a fa kiosztásánál elsődleges szempont volt, hogy olyan családok legyenek a kedvezményezettek, akik egyébként is a szociális alapú igénylők közé tartoznak. „Az idén kétfelé osztották a felaprított fenyőt: egy három és egy négygyermekes család kapta a tűzifát, akik nagy örömmel fogadták a segítséget” – tette hozzá az intézményvezető.

A több évre visszanyúló kezdeményezés a visszajelzések alapján valós segítséget jelent az érintettek számára. Varga Éva kiemelte, a fenyő eltüzelésére nem mindegyik kályhatípus alkalmas, így a kiválasztás során a kliensek tulajdonában lévő eszközök minősége is fontos irányelv.

FEL