Randivonat - Nyárindító játék indul pároknak

2018. június 21. 20:48 | Gyemendi Réka

Közös időtöltésre igyekeznek rávenni a párokat a Békéscsabai Turisztikai Főpályaudvaron.

Sós Imre, a program megálmodója a csütörtöki sajtótájékoztatón elmondta: a mai rohanó világban a párok egyre kevesebb időt tudnak szakítani egymásra, így szinte csak futólag találkoznak. A randivonattal arra próbálják ösztönözni őket, hogy a mindennapi feladatok mellett próbáljanak meg minél több időt együtt tölteni. A résztvevőknek ezért különböző játékos programokkal készültek a szervezők: a feladatok között szerepel például műhelylátogatás és kerékpározás, de olyan hétköznapi tevékenység is, mint a piacra járás.

 

A játék lényege

A pároknak három hónap alatt 10 helyszínt kell bejárniuk és megtölteniük pontgyűjtő füzetüket igazolásokkal. Az igazolásokat minden helyszínen csak akkor kaphatják meg, ha mindketten jelen vannak. A játékon időbeli korlát nincs, mindenki szabadon oszthatja be az idejét. Azok között a párok között, akik mind a tíz igazolást összegyűjtik, ajándékot sorsolnak ki szeptember 23-án, 1:54-kor (ez a csillagászati ősz kezdete). A nyertes pár a gemenci vasútra nyer egy kétszemélyes kisvonat utat, amely a gemenci erdőn fut keresztül, illetve szállást biztosítanak egy éjszakára. 

Ha nagy lesz az érdeklődés, később folytatják a programot.

 

FELADATOK

Randivonat:  A pároknak együtt be kell ülni a Gőzmalom téren lévő Peron presszóba, és jelezni, hogy a Randivonat pároknak című játékon szeretnének részt venni. Itt megkapják a gyűjtő kupont, és 10% kedvezményt az akkori fogyasztásból.

Éleslátás: A párok a kupon felmutatásával 1-1 ingyenes látásvizsgálaton vehetnek részt. Szükség esetén a szemüvegkeret árából 10% kedvezményt kaphatnak.

Mint a mókus: A pár a pósteleki Mókus csárdában költheti el ebédjét 10% kedvezménnyel, valamint megismerkedhet a környék atmoszférájával, tiszta levegőjével.

Együtt a konyháért: Közös piaci bevásárlás, amit egy szelfivel kell bizonyítaniuk a pároknak.

2x2 keréken: Kerékpárral a KISZ tábor mellett haladva kell a pároknak kitekerniük Fényesig, keresztül a településrészen, megállva a Fatornyos Sörözőnél. Itt némi frissítő mellett leigazoltathatják a kupont, majd az Élővíz-csatorna melletti kerékpárúton térhetnek vissza.

Itthon otthon vagy: Együtt kell bemenniük a Tourinform irodába, és érdeklődni, milyen programok lesznek a  városban, amiért a kupont leigazolják.

Cseréptörés kizárva: Közös látogatás a Klára Kerámia Műhelybe, ahol megismerkedhetnek a kerámiakészítés mesterfogásaival.

Kincs, ami van: Geocaching- a játék lényege, hogy megadott GPS koordináták alapján meg kell találni a Kincses ládákat, az abban lévő ajándékokból pedig választani, ami helyett illik valami mást otthagyni.

Rejtett feladat a hölgy részére.

Rejtett feladat a férfi részére.

 

Gyemendi Réka

További programok »

FEL