Randalírozott, lopott és egy idős férfit is kihasznált egy sarkadi nő

2021. december 2. 06:21 | behir.hu

A Gyulai Járási Ügyészség két rendbeli kifosztás bűntette, garázdaság vétsége és szabálysértési értékre üzletszerűen elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat egy 41 éves, többszörösen büntetett előéletű sarkadi nő ellen. Az egyik kifosztást édesanyjával, egy 56 éves, szintén büntetett előéletű nővel közösen követte el, így vele szemben is vádat emelnek.

A Békés Megyei Főügyészség arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a fiatalabbik nő idén, június elején Gyulán, a Béke sugárúton leszólított egy 76 éves idős férfit és pénzt kért tőle, aki adott is neki 600 forintot. Néhány nap múlva a férfi ugyanazon a helyen, egy padon üldögélt társasházi lakása előtt: a nő ismét odament hozzá és beszélgetni kezdett vele, hogy a bizalmába férkőzött. Végül megegyeztek abban, hogy a nő elvállalja a férfi lakásának takarítását, ezért a sértett átadta a nőnek a telefonszámát. A nő a beszélgetésekből rájött, hogy a sértett időskorú és láthatóan több betegségtől szenved, ezért könnyű célpont lenne.

A terhelt már másnap jelentkezett a munjára, majd amikor a férfi behívta a lakásba, ennivalót kért tőle. Addig, amíg az idős férfi a konyhában ételt készített, magához vette a sértett 10 ezer forint értékű mobiltelefonját, majd távozott. A telefont később lefoglalták és visszaadták a sértettnek, így az okozott kár megtérült.

Szintén júniusban történt, hogy a nő édesanyjával közösen fosztott ki hajnalban egy ittas állapotban padon fekvő férfit: levették a lábáról sportcipőjét, a táskájából kivették a bankkártyáját, 30 ezer forint értékű készpénzét, 40 ezer forint értékű mobiltelefonját, valamint egy cigarettatöltőt és dohányt. A sértettnek okozott 79 ezer forint kárból 47 forintot sikerült visszaadni az eredeti tulajdonosnak. Ezen felül a fiatalabbik nő terhére róható egy élelmiszerbolti lopás, ahonnan egy 1 400 forint értékű kulcstartót akart fizetés nélkül elvinni. Áprilisban pedig ittas állapotban, hangos kiabálás mellett betörte a gyulai piacon az egyik üzlethelyiség ételkiadó ablakát, ezzel 23 ezer forint kárt okozva a gyulai önkormányzatnak.

A járási ügyészség mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a 41 éves nő letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn; mindkét nőt beismerésük esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje és tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától, egyenként 16 ezer forint erejéig rendeljen el velük szemben vagyonelkobzást és a 41 éves nőt kötelezze a Gyula Város Önkormányzatának okozott kár megtérítésére, illetőleg a nyomozás során felmerült közel 180 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.

További programok »

Kék hírek

Vádat emelnek a sarkadi halálos baleset ügyében

Halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában végrehajtandó fogházbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 51 éves, büntetlen előéletű sarkadi férfi ellen, aki 2020 novemberében vezetés közben mobilozott, ezért a zebrán elütött egy idős nőt.
2022. november 30. 10:13
FEL