A középiskolások nemzeti identitástudatának megerősítéséért szerveztek pikniket

2024. április 17. 13:30 | Fajó Attila

Mintegy 90 középiskoláskorú tanuló részvételével, első alkalommal rendezte meg Békéscsabán a Tavaszi Rákóczi Pikniket a Rákóczi Szövetség Békéscsabai SZC Ifjúsági Szervezete. A Körösök Völgye Látogatóközpontban tartott esemény a fiatalok nemzeti identitástudatát hivatott megerősíteni.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) iskoláinak szervezésében és a BEG társszervezésében megvalósult rendezvényhez egy tótkomlósi gimnázium Rákóczi Ifjúsági Szervezetei is csatlakoztak. 

A csapatépítő piknik olyan élményalapú foglalkozást biztosított a Rákóczi Szövetség ifjúsági tagozatába tartozó fiataloknak, amely révén hazánk értékeivel ismerkedhettek meg. Réti Norbert szervező, aki a Vízműben képviseli a szövetséget, kiemelte: jó, hogy ennyien csatlakoztak a vármegyei szintű rendezvényhez.

Mucsi Balázs, a Rákóczi Szövetség alelnöke, a BSZC főigazgatója úgy fogalmazott, hogy az ifjúsági szervezet helyi tagozatának jelenleg 500 tagja van, akik segítik egymást és nem utolsó sorban erősödik bennük a nemzeti összetartozás érzése is, mely alapelvként fogalmazódik meg a szervezetben. 

Az eseményen megjelent Szilágyi Zsolt, a Rákóczi Szövetség hálózatfejlesztési igazgatója, aki elmondta: fontos számukra a 14-18 év közötti korosztály, hiszen ők a legfogékonyabb korban vannak arra, hogy megszilárduló jellemüket értékekkel ruházzák fel. A nap folyamán játékos feladatokat oldottak meg a jelenlévők Prohászka Béla, Venesz-díjas mesterszakács jóvoltából pedig egy finom ebédet is elkölthettek egymás társaságában.

Ahogy azt Für Amira Rita, egy, a csabai evangélikus gimnáziumból érkezett tanuló megfogalmazta, az iskolák közötti kapcsolat erősödése, a nemzeti identitástudat mint fogalom megismerése már önmagában elegendő okot és értelmet ad annak, hogy egy helyre összegyűljenek a tanulók.

 

Galéria

További programok »

FEL