Prostejov-BRSE meccs lesz!

A Bajnokok Ligája 2. körében a cseh bajnok Prostejov csapatával játszik a Linamar -Békéscsabai Röplabda SE bajnok csapata.

Bajnokok Ligája: a cseh bajnok Prostejov lesz a BRSE ellenfele

Az impozáns Európai Röplabda Gála keretében tartották meg a Bajnokok Ligája sorsolását Rómában, csütörtök este. Az eseményen megjelent a sportág teljes elitje, díjazták a tavalyi idény legjobbjait és prezentálták az Európai Röplabda Szövetség (CEV) új elképzeléseit. 

A legmagasabban jegyzett sorozatban közel 15 év után van magyar csapat, a Linamar – Békéscsabai Röplabda SE újoncként várta a sorsolást kontinens krémjéhez tartozó klubok között.

Azt már korábban kiderült, hogy a magyar bajnok a 2. körben csatlakozik a küzdelmekhez és az előzetes kiemelés alapján azt is látni lehetett, hogy nem kaphat gyenge ellenfelet a BRSE. 

A nők mezőnyében a világ talán jelenlegi legjobb férfi játékosa, Earvin Ngapeth sorsolt, melynek eredményeként eldőlt, hogy a csabai csapat a cseh címvédő Angel Prostejov gárdáját kapta. 

Csehország kirakatcsapatáról van szó, aki rutinos BL szereplőnek számít. A klubot 1991-ben alapították, nyolcszoros bajnok és kilencszeres kupagyőztes. Az elmúlt évtizedben senki sem tudta megszorítani a kék-fehéreket. A 2015/16-os szezont is toronymagasan, 9 ponttal nyerték az VK UP Olomouc előtt. Európai szinten is komoly költségvetéssel rendelkező, nívós légiósokat is a soraiban tudó csapat, aki az előző években a kontinens elitjébe verekedte magát.

Az első mérkőzés időpontja: 2016. november 01. (Békéscsaba) Míg a visszavágót Csehországban rendezik november 5-én. 

A párharc győztese a Maccabi Haifa (izraeli) – MKS Dabrowa Gornicza (lengyel) párharc továbbjutójával találkozik.

 

Lássuk a véleményeket a sorsolás kapcsán:

 

Kormos Mihály szakmai igazgató: Sokan bizonyára fellélegeztek, amikor megtudták, hogy a cseh Angel Prostejov lesz az ellenfél, azonban mindez csalóka, hiszen egy nagyon komoly csapatról van szó. Hatalmas pénzt öltek bele ebbe az egyesületbe, a legjobb hazai játékosokat megtartották, melléjük nemzetközi szinten is elismert röplabdásokat igazoltak. A tavalyi Bajnokok Ligájában pontot tudtak csenni az Eczacibasi VitrA Istanbultól. Az elmúlt 10 évben mindössze egyszer történt meg velük, hogy nem a BL-ben szerepeltek. Cada Miroslav mesternek igazi sztár csapatot raktak össze. Az előző szezon kezdőjében három kubai játékos mellett a német Weiss, a holland Steenbergen, a fehérorosz Markevich és a szlovák Borovinsek szerepelt. Mellettük a hazai Gambova és libero poszton Kovarova jutott szóhoz. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de bízok a gárdában.

 

Soós Nikolett csapatkapitány: Nehezebb ellenfelet is kaphattunk volna, de itt már nincsenek gyenge csapatok! Örulök a sorsolásnak, egy álmom valósul meg azzal, hogy a Bajnokok Ligájában léphetek pályára a BRSE mezében. Mindez hatalmas motivációt jelent! Maximálisan fel fogunk készülni az ellenfélből és ahogy tavaly a CEV Kupában, úgy hiszem, hogy idén is tudunk majd meglepetést okozni.

 

Sasa Nedeljkovic vezetőedző: Meglehet, hogy az ellenfél neve nem olyan nagy, de egy rutinos, BL szinten is komoly tapasztalattal rendelkező együttesről van szó. Hatalmas kihívás vár ránk, 3 hónapunk lesz a párharcig, mindent megteszünk, hogy csúcsformában várjuk az ellenfelet és meglepetést okozzunk.

 

Forrás:brse.hu

Megosztás: