Programkavalkád a városi gyereknapon, Békéscsabán

2023. május 28. 17:11 | Fajó Attila

Békéscsabán a városi gyermeknap alkalmából ma is különleges programokkal várták a gyerekeket a Békéscsabai Napsugár Bábszínházban, a Csabagyöngye Kulturális Központban, a Békés Megyei Könyvtárban és a Munkács Mihály Múzeumban.

A Csabagyöngye Stégszínpadán a Csabai Színistúdió, Évi tündér és Kőhalmi Ferenc bűvész műsorát is megtekinthették az érdeklődő gyerekek, szüleikkel együtt. A zenei betétekkel tűzdelt, mókás gyermekdarab mellett arcfestés, kreatív játékok és játszóház várta a nagy meleg elől az épületben menedéket keresőket. Természetesen megtalálhatóak voltak játékárusok, egy büfékocsi, valamint izgalmas rendőrségi- és tűzoltó-bemutató is zajlott az kulturális központ utcafront felöli bejáratánál. Egy erre a napra felrajzolt gyakorló KRESZ-pályán, kis biciklivel mérhették le tudásukat és táblaismeretüket az arra vállalkozó gyerekek.

A Békés Megyei Könyvtár bejáratánál kutyás bemutatóval kezdődött a gyereknapi programkavalkád. Itt a kutyasimogatás adta a legfőbb élvezetet, amit a családbarát kuytusok jól tűrtek. Bent az épület termeiben többféle érdekesség várt a kiváncsibbakra, úgy mint festőműhely, Robotozó és egyéb játékos feladatok.

 

 

Itt találkoztunk "élőben" Munkácsy Mihály festőfejedelemmel és kedves nejével, illetőleg az őket életre hívó színészekkel. Nagy látványosság volt, ahogy végigvonultak a Munkácsy Negyed gyermeknapba bekapcsolódó épületein!

A jeles nap alkalmából teljesen a Munkácsy múzeumban is a gyerekek kedvére megrendezett játékoké és programoké volt ma a főszerep. A megszokott arcfestésen túl a városi gyermekrajz-kiállítás darabjait csodálhatta meg az oda betérő. Emellett egy úgynevezett Kincskereső játékkal, több tárlaton végighaladva ismerhették meg a gyerekek a múzeum igazi kincseit és végül értékes nyereményekben részesültek.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház a hétvégén átadott új otthonában várta a gyerekeket és a felnőtteket. Ma is volt kulisszajárás, ahol az érdeklődők megismerkedhettek az épülettel, de természetesen játszóházzal és előadásokkal is várták a családokat.  Gyereknap délutánján a Napsugárban a kesztyűsbáboké és a paravános bábjátszásé volt a főszerep

 

Galéria

További programok »

Kultúra

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét „muzsikál” az erdő Gyulán is

A „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozat 2023-ban a 20. évfordulóját ünnepli. Ebből az alkalomból szeptember 29. és október 1. között országszerte természetismereti sétákkal, zenei élményekkel várják a szervezők az érdeklődőket. A gyulai programok az Almásy-kastélyban, a Mályvádi-erdőben és Városerdőn, míg a határ másik oldalán Nagyváradon zajlanak majd.
2023. szeptember 26. 18:20
FEL