Pro-Arte díjat vehetett át Lobó-Szalóky Lázár

Az idei évben három fiatal énekes-zenész: Gájer Bálint, Lobó-Szalóky Lázár és Gotthard Ádám részesült Pro-Arte-díjban. Az elismeréseket ünnepélyes díjátadón adták át a Gellért Hotel dísztermében – számolt be a Gyulai Hírlap a You and Media Management sajtóirodára hivatkozva.  

A Pro-Arte-díjat 2017-ban alapította a legendás Bojtorján együttes énekese, a Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitüntetett Pomázi Zoltán, a Római Sas Birodalma Lovagrenddel és a kanadai Calgary Arts and Heritage Foundation művészeti alapítvánnyal karöltve. A díjat minden évben olyan magyar művészek vehetik át, akik a megelőző években komoly sikereket értek el hazai és nemzetközi szinten. Ennek értelmében az elismerést nem csak Magyarországon, hanem Kanadában élő magyar előadók is megkaphatják. A díj egy aranyozott plakettet és egy oklevelet tartalmaz. 

2017 óta a nívós kitüntetést elnyerte többek között az Óbudai Népzenei Iskola igazgatója, Szerényi Béla népzenész és hangszerkészítő mester, Jónás Gabriella Kanadában élő zongoraművésznő, valamint Savanya István költő. 

Forrás: Gyulai Hírlap

 

Megosztás:

Címke: , , , ,