Pro Aqua emlékérmet kapott a Kövizig két munkatársa

2023. május 26. 10:07 | behir.hu

A Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (Kövizig) egykori és jelenlegi munkatársa, Vasas Ferencné és Tímár Attila Pro Aqua emlékérmet vett át a Magyar Hidrológiai Társaság (MHT) a közelmúltban megtartott közgyűlésén – olvastuk intézmény Facebook-oldalán.

Dr. Vasas Ferencné 1973-ban biológia és kémia tanári képesítéssel végzett a Kossuth Lajos Tudományegyetem Természettudományi Karán. Másoddiplomáját a Veszprémi Vegyipari Egyetemen szerezte meg környezetvédelmi szakmérnökként.

Munkáját 1973-ban kezdte meg a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Vízminőségi Laboratóriumában, később a Vízgazdálkodási Osztály Vízminőségvédelmi Csoportját irányította.

 

(Dr. Vasas Ferencné – Forrás: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Facebook-oldala)

(Dr. Vasas Ferencné – Forrás: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Facebook-oldala)

 

Kiváló szakmai tudására, megbízhatóságára, tapasztalatára vezetői mindig számíthattak. Aktívan közreműködött a területi vízminőségi kárelhárítási tervek elkészítésében, a Vízkeret-irányelv szerinti vízminőségi monitoring hálózat kialakításában, a vízminőség-védelemmel és vízminőségi-kárelhárítással kapcsolatos irányítói, szakértői feladatokban.

Nyugdíjba vonulását követően is értékes része maradt a vízügy közösségének, tevékeny tagja a Bodoki Károly Vízügyi Múzeum Baráti Körnek, akik a vízügyi múlt ápolásával foglalkoznak. Szabadidejében levéltári kutatásokat végez különböző témakörökben, segít megőrizni az utókornak a vízügyi múlt értékeit, munkája által ezek egy része már a megyei értéktárba is bekerült.

Tímár Attila 2005-ben környezetmérnökként végzett az Eötvös József Főiskolán, majd 2016-ban a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen okleveles építőmérnök lett. Tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen folytatta, ahol okleveles hidrológus végzettséget is szerzett.

 

(Tímár Attila – Forrás: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Facebook-oldala)

(Tímár Attila – Forrás: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Facebook-oldala)

 

2008 óta dolgozik a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóságnál, jelenleg az Árvízvédelmi és Folyószabályozási Osztály kiemelt műszaki referense, mellyel aktív szerepet vállal a KÖVIZIG árvízvédelmi fejlesztéseiben, árvízvédekezések irányításában. Számos szakmai publikációja jelent meg a Körös-vidéki Hírlevélben, kiváló szakmai tudásával a folyóirat tudományos rovatának állandó segítője.

A Körösökön, valamint a társ vízügyi igazgatóságok területén zajló árvízvédekezések során több esetben védelemvezetőként, műszaki irányítóként szervezte és irányította a védekezést. Rendszeres résztvevője az MHT rendezvényeknek, a Békés Vármegyei Területi Szervezetben végzett szakmai munkájával, előadásaival nagyban hozzájárult a programok sikeréhez.

(Forrás: Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság Facebook-oldala)

További programok »

FEL