Pósteleken táboroznak a biológuspalánták

2018. augusztus 17. 12:49 | Szabó Rita

Egyhetes táborba hívta a Körös Klub a természet és a biológia iránt érdeklődő gyerekeket Póstelekre. Az augusztus 13-a és 19-e között megrendezett tábor elsődleges célja az oktatás és ismeretterjesztés, de a szervezők felhívták a gyerekek figyelmét a környezetvédelemre is.

A gyerekek a táborban szakemberek segítségével gyűjthetnek információkat az élővilágról és környezetükről. A programok között ragadozómadár-bemutató, lepkegyűjtés és rovarászat is szerepel.

 

 

– Megmutatták nekünk, hogyan kell lepkét fogni, hogyan kell hálóval madarat fogni, de megnézhettük a Békás-tavat is,  ami nagyon tetszett, ott is jól elvoltunk a többiekkel. A táborban egyébként nagyon sok mindent meg lehet tanulni, én jövőre is szeretnék jönni - mesélte Bogár Marcell, táborozó.

A  meghívott szakemberek gyakorlati módszerekkel próbálták közelebb hozni a természetet a diákokhoz.

– Harmadik éve rendezzük meg a tábort Pósteleken, a Körös Klub génrezervátumában. A célunk elsősorban az oktatás és ismeretterjesztés. Egyhetes táborról van szó, egy nyáron általában kettőt rendezünk nyolc és tizenhárom év közötti gyermekeknek. Minden nap más tematikára épül, tehát van botanika, madárismeret, rovarászat, túra de készülünk kosárfonással is - árulta el Fekete Ágnes.

A Körös Klub tagjainak célja, hogy kezdeményezéseikkel már gyerekkorban elültessék a fiatalokban a természet védelmének fontosságát és az állatvilág szeretetét.

További programok »

FEL