Portréfilmet forgatott a Hajime Judo Magazin Gyáni Jánosról

2020. február 26. 09:08 | Such Tamás

Békéscsabán forgatott kedden a Hajime Judo Magazin. A hazánkat járó, a judomissziót teljesítő stáb ezúttal a többszörös országos bajnok, Eb- és vb-helyezett, kétszeres olimpikon, kétszeres veterán világbajnok Gyáni János egy napját dokumentálták. Mi a délutáni edzést néztük meg.

Megírtuk, hogy Gyáni Jánost BM Kano Judo SE mesterét a közelmúltban, a minden idők 19. legeredményesebb cselgáncsosának választották meg – többek között ezért is készített vele a Hajime egy kismozit.

- Szerencsére a magyar judóban számos kivételes ember van, akikkel érdemes foglalkozni – mondta az edzőteremben Urbán Gergő szerkesztő.

 

Békéscsabán járt a Hajime Judo Magazin

A csabai edzések rendszeres vendégei a Carol Szabó és a Sebastian Rus (jobbról) által vezetett aradi, kvázi testvéregyesületek is

 

Hozzátette: ilyenkor a portré nemcsak a judóról szól, hanem mindig bemutatják a sportoló hobbijait is. Egyebek mellett Gyáni Janit elkísérték kondizni, a sportcsarnokban működő Fanatic Body & Fitness Power terembe; az Élővíz-csatorna partjára, ahol pecázni szokott; azonfelül mesélt a főzési szokásairól is, például arról, hogy mennyire szeret szusit készíteni.

- Közel hét órán keresztül forgattunk – mondta Gyáni János –, és a jövő kedden, március 4-én, Hajtós Bercivel leszek egy műsorban az M4-en. S hál’ istennek találtam otthon rólunk egy 1988-ban készült fotót, amikor is a szöuli olimpia előtt Japánban edzőtáborozunk.

 

Galéria

 

Továbbá az edzésre ellátogatott dr. Kovács Zoltán ex-cselgáncsos, a klub egyik támogatója is, aki egy komoly sérülés miatt nem juthatott ki az 1976-os montreali olimpiára. A tévéseknek elmesélte, Gyánival edzőpartnerek voltak, és az egyik válogatott keretedzésen átvették a japán vendégek egyik gyakorlatát, amikor is a kedvenc dobásaikból ötszázat(!) ide-oda, le kellett dobni a másikon. Akkor tudatosult bennük igazán, hogy a judo nem egy kisasszonysport.

 

Békéscsabán járt a Hajime Judo Magazin

 

További programok »

FEL