Pizzával gyűjtöttek a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak

10:23 | Bere Mátyás

Enni és egyben jótékonykodni, avagy így lakik jól a szív is! – Jótékonysági pizzasütéssel gyűjtöttek Gyulán a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítványnak. Az ötlet Muntyán Stella, a díjnyertes pizzaszakács kezdeményezésére jött létre, aki nápolyi pizzákat sütött csapatával, ezek megvásárlásával lehetett támogatni az alapítványt.

Dr. Abdulrahman Abdulrab Mohamed a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány kuratóriumi elnöke kifejtette, hogy számára rengeteget jelent, hogy ilyen sokan támogatják és felkarolják az alapítványt.

 

 

– Jó érzés, hogy ilyen jó emberek vannak Békés vármegyében. Muntyán Stella is helyi, de 18 évesen elköltözött innen és nemzetközileg is jó pályát futott be, ugyanakkor sosem felejtette el, hogy innen származik és visszajön és támogatja a helyi koraszülötteket. Stella hívására nagyon sok fantasztikus jó ember idejött pizzát sütni, vagy hozott alapanyagokat. Rengeteg jószívű ember van, aki szeret adakozni – mondta a sokak által Abdul doktorként ismert kuratóriumi elnök.

Az orvos azt is hozzátette, hogy nagyon szereti a pizzát, családjával nem ritkán elcsábulnak egy-egy olasz étkezés felé.

Muntyán Stella a Pizza Világbajnokságon harmadik helyezést ért el gourmet kategóriában. A mestert a gyulai születése mellett az esemény megszervezésében az is motiválta, hogy sok jelenlévőhöz hasonlóan az ő gyermeke is koraszülött.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

– Nagyon fontosnak tartottam, hogy segítsünk. Kollégáimmal együtt jöttünk, és mindent megteszünk azért, hogy minél több pizzát tudjunk sütni és remélem, hogy sokan eljönnek enni és támogatni az alapítványt, hiszen sokaknak segített az alapítvány és nem lehet tudni, hogy ki fog rászorulni még a segítségükre – fogalmazott a pizzaszakács.

Az eseményen 3500 forintért lehetett pizzát vásárolni, melyek 100% olasz alapanyagokból készültek. Az aszalra került a hagyományos margherita pizza, de volt főtt sonkás és szalámis is. A paradicsomos alap mellett pedig volt sütőtökos alapon csípős nápolyi szalámis és sima delicate szalámis is.

 

Galéria

 

További programok »

FEL