Piros lapot mutattak a kormánynak a munka törvénykönyvének módosítása miatt

2018. december 17. 11:24 | Horváth Szabolcs

Békéscsabán, vasárnap délután az U alakú épületénél gyülekeztek a tüntetők, akik hamar megkapták azokat a piros lapokat, amelyeket a menet – jelképesen – a kormánynak mutatott fel. 

 

 

A körülbelül kétszáz fős tömeg kereplőkkel, sípokkal, dudákkal vonult végig a városon, miközben kormányellenes rigmusokat skandáltak. A demonstráció a demokráciért jelszóval meghirdetett menet élén sétálók hangosbeszélővel buzdították a felvonulókat.

A Kossuth téren civilek, egyetemisták és szakszervezetisek szólaltak fel a demonstrálók előtt. Körömi János civil aktivista, főszervező elmondta: elfogadhatatlannak tartják, hogy ebben a valamennyi munkavállalót érintő, társadalmi egyeztetésre érdemes kérdésben nem kérték ki az emberek véleményét.  A békéscsabai megmozdulást több ellenzéki párt is a támogatásáról biztosította: így a DK, az LMP, a Liberálisok, a Momentum, az MSZP és a Jobbik is.

A tüntetés hivatalos lezárulta után sokan a helyi Fidesz-irodához mentek, ahol egy petíciót ragasztottak a bejárati ajtóra, amelyet a „Tisztelt Érdemtelenül Uralkodó Párt!”-nak címeztek. Ebben kifogásolták, hogy a nemzeti konzultációkkal közpénzmilliárdokat fordítanak a saját önigazolásukra. A rendezvény minden atrocitás nélkül kora este, 6 óra után ért véget.

További programok »

Itthon

FEL