Piaci élet a korlátozás idején, Békéscsabán

2020. április 1. 17:08 | D. Nagy Bence

A kormány rendelkezése szerint március 28-én életbe lépett a kijárási korlátozás, amely a vásárlás rendjét is érinti. A békéscsabai piacon szerda délelőtt annak jártunk utána, a vevők hogyan fogadták a változást és hogyan alkalmazkodnak az új helyzethez.

A vásárcsarnok előtt álló biztonsági szolgálat tagjai naponta többször is találkoznak olyan vevőkkel, akik a korlátozásban leírtak ellenére nem a megfelelő időben keresik fel a piacot. 9 és 12 óra között ugyanis a látogatás csak 65 év felettiek számára engedélyezett. 9 óra előtt jellemzően a fiatalabb korosztályból képviseltették magukat.

–  Az idősek ráérnének később jönni, viszont akik még dolgoznak, nem tudnak jönni csak reggel vagy munka után – mondta el Szaszák György.

Fontos a távolság megtartása.

9 óra után a 65 év felettiek számára is megnyílt a vásárcsarnok, a piaci nap forgalmának megfelelően sokan látogatták meg az árusokat. 

– Megoszlanak a vélemények a rendeletekről, de nekem megfelelnek. Most délelőtt vásárolgatok. A séta hiányzik inkább, osztotta meg velünk az egyik idős vásárló.

A kormány az ország teljes területére érvényes rendeletei mellett az önkormányzatok is hozhattak óvintézkedéseket. Szarvas Péter polgármester kérdésünkre elmondta, hogy a vásárcsarnokban 75 főben maximalizálták a vásárlók számát, az önkormányzat saját hatáskörben hozta meg ezt a döntést. 

– A csabai lakosok egészségének védelmében hoztuk meg ezt a döntést, amelyet – ha a későbbiekben indkolttá válik – újabbakkal egészítünk ki, emelte ki Szarvas Péter. Hozzáttette, hogy a kordonok és a várakozóhelyek kijelölése még nem indokolt, de az önkormányzat szükség esetén ezt a döntést is kész meghozni.

 

Galéria

További programok »

Itthon

FEL