Pezsgő rekorddal búcsúzott az óév

2016. január 8. 14:57 | Horváth Szabolcs

A lakosság nagy része úgy tűnik nem tudja pezsgő durranás nélkül elképzelni az új év köszöntést. Ez abszolút látványosan mutatkozott meg a pezsgő fogyasztás eredményein, hiszen tavaly az év végén abszolút rekordok dőltek meg.

Úgy tűnik a pezsgő igazi reneszánszát éli. Csak gyerek pezsgőből vettek a Bora italkereskedésnél 17 ezer darabot, ami szintén jóval meghaladta a tavaly előtti utolsó két hónap forgalmát. De azt azért, hogy rekord mennyiség fog elfogyni a szénsavas óév búcsúztatóból a szakemberek sem gondolták. Bár azért voltak erre utaló jelek az év közbeni vásárlásoknál.

 

- Látszik az a fogyasztói változás, hogy többet tudnak költeni az emberek és tudnak vásárolgatni, és ez egyértelműen látszott az év végi pezsgő fogyasztásban is. De az, hogy számokról is beszéljek, mondjuk egy november, decemberi forgalomban, több mint 10 ezer darabbal adtunk el többet mint a tavalyi évben pezsgőből. Ez azért egy jelentős nagyságrend- mondta Bora Imre a Bora Kft. ügyvezető- tulajdonosa. 

 

Az év vége egyébként ital fogyasztás terén azt mutatta, hogy egyre nagyobb mennyiséget vesznek a vásárlók például borból és ásványvizekből. De olyan kiugró eredmény nem született sehol, mint a pezsgőnél.

 

További programok »

FEL