Petőfi Mezőberényben - Színitanházas növendékek előadása

2023. február 16. 15:41 | Fajó Attila

Elkezdődtek Németh László Petőfi Mezőberényben című darabjának próbái a Békéscsabai Jókai Színházban. Az egyfelvonásos drámát Czitor Attila rendezésében április 11-én mutatják be Mezőberényben, a Színitanház hallgatóinak előadásában.

A darabot Színitanház, az Ifjúsági és Gyermekszínházi Alapítvány, a mezőberényi Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ, valamint a Békéscsabai Jókai Színház közösen állítja színpadra a Petőfi-emlékév alkalmából. A költő születésének 200. évfordulóján a Nemzeti Kulturális Alap Petőfi Kollégiuma írt ki pályázatot amatőr színjátszó csoportok támogatására.

– Ez adta a kezdő lendületet Túri Andreának, a mezőberényi művelődési központ igazgatójának, aki felkereste a Jókai színházat és tető alá hozta az előadást, amely igazi kuriózumnak ígérkezik – fogalmazott Seregi Zoltán, a teátrum igazgatója. 

A darab rendezője, Czitor Attila szerint újszerű Petőfi-ábrázolással találkozhatnak majd a nézők: a pátoszos, lánglelkű forradalmi költő óriás, közemberként, saját sorskérdéseink gyötrő szorításában tépelődve tárul majd elénk. Az ősbemutatónak a mezőberényi művelődési központ színházterme ad majd helyet április 11-én, 17 órától.

További programok »

FEL