Péter Erikának ezúttal rímes recepteket tartalmazó könyve jelent meg

2020. május 27. 09:36 | Such Tamás

Ez egy nem normális szakácskönyv címmel jelent meg az év elején Péter Erika költő legújabb könyve, amelyet az általános iskolákban lehet megvásárolni. A kötet áprilisi bemutatója azonban a koronavírus miatt elmaradt. Belelapoztunk a nem éppen hétköznapi munkába.

Még évekkel ezelőtt egy ismerőse azt kérdezte Péter Erikától, hogy „Miért nem írsz egy szakácskönyvet?”.

A békéscsabai költő elmondása szerint először egy nagyot kacagott és csak egy jó fél év múlva ugrott be neki, hogy mi lenne, ha mégis… ezúttal egy rímes szakácskönyvet írna, amilyet még senki sem csinált.

 

Péter Erika

Péter Erika (fotó: Tuskáné Papp Erzsébet)

 

„Először megírtam a Palacsintát – meséli –, majd még kettőt. Azt követően fölhívtam a kiadómat, hogy mi a véleményük az ötletemről? Mire az igazgató azt válaszolta, hogy ezzel egy régi álmát valósítanám meg. S akkor belefogtam; miközben ennyit még életemben nem dolgoztam egy könyvön.”

A négy ciklusba szedett, 28 receptet összegyűjtő, nagyon vicces illusztrációkkal fűszerezett kötet célja, hogy a gyerekek a szüleikkel együtt készítsék el a mindennapokban is előforduló, egyszerű finomságokat: többek között a bundáskenyeret, a pizzát, a madártejet… esetleg a palacsintát. Közben a srácok valódi szakácsokká válnak. S mire kihűl a pizza, addigra már az olasz csuda rímes receptjét is kívülről fütyülik.

Az Ez egy nem normális szakácskönyvvel kapcsolatban érdeklődni a szerző Facebook-oldalán lehet.

További programok »

FEL