Elballagtak a Kemény végzősei pénteken

2022. április 29. 15:20 | Vári Bianka

Péntek délelőtt tartotta meg ballagó ünnepségét a Békéscsabai SZC Kemény Gábor Technikuma. Az iskola elbúcsúzott a végzős diákoktól, valamint jutalmazta a legkiválóbb tanulókat. Az eseményen Alföldi Károly képviselő-jelölt is tiszteletét tette.

Április utolsó péntekén ünneplőbe öltöztek a A Békéscsabai Szakképzési Centrum Kemény Gábor Technikum végzősei. Az osztályok tanulói összegyűltek, hogy még egyszer utoljára végig sétáljanak azokon a folyosókon, a termeken, és udvaron, amely négy évig a mindennapjaik része volt. A diákok arcán a mosoly mellett izgalom és szomorúság is látható volt, hiszen az ünnep mellett a búcsú gondolata, valamint a hamarosan kezdődő érettségi vizsga is foglalkoztatta a végzős tömeget.

Az ünnepség kezdetén Szarvas Péter polgármester szólt a ballagókhoz, majd az intézmény vezetője mondott köszöntő beszédet. Malatyinszki Péter kifejtette, hogy az elmúlt években a diákok szinte többet voltak az iskola falai között, mint otthon, így az szinte az otthonukká vált. Az igazgató azt is elmondta, hogy az év elején valamennyi diákkal volt szerencséje személyesen megismerkedni, a szalagavató után pedig egy jót bulizni.

– Eltelt, elrohant ez a négy év. Volt itt minden, hiszen a legjobb sztorikat az élet írja. Nem volt egyszerű időszak. A történelem furfangja sokszor állított bennünket soha nem látott helyzetek elé: pandémia, digitális oktatás, háborús konfliktus. Ilyen ellenszélben kellett együtt dolgoznunk – fogalmazott az igazgató.

Malatyinszki Péter hozzátette: amikor a tanulók középiskolás éveiket kezdték, a Follow The Flow – Nem tudja senki című száma volt a sláger, melyből ma is visszaköszön néhány mondat:

„Gondolatban párszor eldobtam már az evezőt
Amikor nem láttam magammal közös nevezőt,
Van, hogy húz az ág s jól megtép a szél
De vihar előtt vörösen ég a kék”

– Volt olyan helyzet, amikor kedvünk lett volna eldobni az evezőt, mert nem úgy jöttek össze a dolgok, ahogy terveztük. De ti nem ezt tettétek, hanem összeszorított foggal igyekeztetek reménytelen helyzetekből kikászálódni. Volt, aki csellel vagy praktikával, de olyan is, aki tanulással – magyarázta.

Az iskola igazgatója egy oklevéllel köszönte meg Csabai Jövőért Egyesület iskolával együttműködő munkáját. A szervezet elnöke, Alföldi Károly elmondta: régóta dolgozik együtt az oktatási intézménnyel, több rendezvényt is szerveztek. A legutóbbi a közlekedéshez kapcsolódott.

– Ez egy nagyon jó kedélyű, nagyon vidám és ügyességi elemekkel összerakott kerékpáros verseny volt. A vetélkedő végén komoly díjakkal jutalmaztuk a nyerteseket, a fődíj egy jól felszerelt kerékpár volt, illetve többféle, sportcélú vásárlási utalványt is kiosztottunk.

Az egyesület elnöke hozzátette, hogy más szálon is kapcsolódik az iskolához, a vállalkozásában több fiatalt képeznek, köztük a Kemény diákjait is.

– Majdnem minden téren hiány van szakemberből, ez az autószerelő szakmában is így van. Én szeretném a gyerekekkel megismertetni azt, hogy milyen sikereket lehet elérni mindenkinek a saját szakmájában, és abban segíteni őket, hogy ebben találják meg a jövőjüket, azt, ahol dolgozni szeretnének – mondta Alföldi Károly.

További programok »

FEL