Perényi Alexa Friderika nyerte az Ifjú Kócsagőr-program területi döntőjét

2016. szeptember 2. 11:08 | behir.hu

Augusztus 29-én, a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság központjában tartották meg az Ifjú Kócsagőr-program területi döntőjét. A megmérettetést Perényi Alexa Friderika nyerte, így ő képviseli majd az Igazgatóságot az országos döntőben.

Alexa a Dévaványai-Ecsegi puszták részterületen teljesítette kéthetes gyakorlatát Széll Antal természetvédelmi területfelügyelő mentorálásával. A területi döntő másik résztvevője Sass Imre volt, aki a kéthetes gyakorlata során a Kis-Sárrét természetvédelmi feladataival ismerkedett meg, Bíró István természetvédelmi tájegységvezető irányításával.

A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársaiból álló háromtagú szakmai zsűri előtt a két versenyző egy-egy prezentáció keretében összegezte a gyakorlat során szerzett ismereteit, tapasztalatait. Bemutatták terepi naplójukat is, melyből részletesen kiderült, milyen őrszolgálati feladatokban vettek részt. Szabad idejükben, önszorgalomból mindketten végeztek egyéni megfigyeléseket is a területükön.

Mindkét jelölt alapos felkészültségről tett tanúbizonyságot és kiváló teljesítményt nyújtott. A szakmai zsűri döntése alapján a győztes Perényi Alexa Friderika lett, így mentorával, Széll Antallal együtt ő képviselheti Igazgatóságot az országos döntőben, melyet szeptember 28-30. között rendeznek meg Mórahalmon a Zöld Közösségi Ház és Erdei Iskolában. Az első helyezett ifjú kócsagőr és felkészítője fődíjként (Tutajos és Matula) egy ötnapos tanulmányutat nyerhet a szerbiai Tara Nemzeti Parkba.

FEL