Pénzt loptak, gyanúsítottak lettek

2021. január 20. 10:17 | behir.hu

Két nő vett ki pénzt egy őrizetlenül hagyott pénztárcából egy békéscsabai sörözőben. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Őrizetlenül hagyta a pénztárcáját egy férfi 2020. szeptember 13-án 17 és 18 óra között egy sörözőben, Békéscsabán. Két nő meglátta és átültek ahhoz az asztalhoz, amelynek a padján volt a pénztárca. Egyikük elvette és átadta a társának, aki kivette belőle a papírpénzeket – olvasható a police.hu-n. A százezer forint felét rögtön oda is adta a másik nőnek, mert tartozott neki. A pénztárcát ezután a padon lévő párna alá tették. A férfi csak másnap vette észre, hogy a tárcájából hiányzik a pénz. Miután bejelentést tett a rendőrségen, a nyomozók azonosították és gyanúsítottként kihallgatták a két békéscsabai nőt. A férfi visszakapta a pénzét. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. január 19-én továbbította az ügyészségre.

A történtek kapcsán a rendőrség kéri, hogy senki ne hagyja sehol még rövid időre sem őrizetlenül a személyes dolgait! Vigyázzanak a telefonjukra, pénztárcájukra, táskájukra! Ne hagyják étteremben, sörözőben asztalon, üzletben bevásárlókocsiban, utcán letámasztott kerékpár kosarában, a bicikli kormányára akasztott szatyorban, parkoló autó utasterében.

További programok »

FEL