Pénteken köszöntötték a szépkorúakat Békéscsabán

2022. október 1. 09:20 | Szabó Judit

A szépkorúakat köszöntötték pénteken Békéscsabán a Városi Nyugdíjas Egyesületnél az idősek világnapja alkalmából.

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. A Békéscsaba Városi Nyugdíjas Egyesületnél már hagyomány, hogy minden második pénteken bulit tartanak, így a világnapot is pénteken ünnepelték. A megnyitón köszöntő beszédet mondott Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere, aki kiemelte, hogy az idősek nélkül nem lennének a fiatalok. 

Fotó: behir.hu

– Tudjuk jól, hogy ahhoz, hogy a mostani korosztály a Békéscsaba által nyújtott szolgáltatásokat, a szép épületeket leginkább élvezni tudja, ahhoz a szépkorúak keze munkája, szorgalma, erkölcsös kitartása kellett a múltban. Nélkülük ma Békéscsaba nem így nézne ki, ahogy most látjuk – hangsúlyozta a városvezető.

Az estére Budapestről és Szegedről is érkeztek a helyiek mellett. Az egyesületnél ilyenkor verssel, énekkel és egy kis előadással is készülnek a vendégeknek. Hagyomány az is, hogy ilyenkor adják át a kíváló munkáért okleveleket is. 

– Kéthetenkénti rendezvényünkön mindig köszöntjük a név- és születésnaposokat. Ilyenkor a kíváló munkáért okleveleket szoktuk átadni. Egy férfit és egy nőt fköszöntünk minden alkalommal – emelte ki Kölesné Vandra Éva.

Az egyesület elnöke elmondta, hogy ebben az évben Erdész Istvánné takarítónő és Püski Gergely gondnok vehették át az okleveleket.

Fotó: behir.hu

A köszöntőbeszédek és az oklevélátadó után az előadások következtek, majd a vacsora, melyet Vandra Sándor készített el házon belül bográcsban. A szabadszedéses gulyás után jöhetett a tánc, majd az ajándéksorsolás. 

 

További programok »

FEL